DOLAR 32,3433 -0.05%
EURO 34,8609 0.18%
ALTIN 2.382,63-0,57
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akdeniz Tipi Beslenme ve Temel Alışveriş Listesi

Akdeniz Tipi Beslenme ve Temel Alışveriş Listesi

ABONE OL
Nisan 20, 2024 18:06
Akdeniz Tipi Beslenme ve Temel Alışveriş Listesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akdeniz Beslenmesi Hakkında Sheela Prakash’tan İpuçları

Diyetisyen ve yemek yazarı Sheela Prakash, Akdeniz tipi beslenmenin basit, sağlıklı ve lezzetli olduğunu vurguluyor. Devasa kaselerde makarna yerine porsiyonları küçük tutarak sebzeye önem veren Akdeniz diyetinin, balık, sağlıklı yağlar, zeytinyağı ve bal gibi besinlerle zenginleştiğini belirtiyor. Prakash’a göre, Akdeniz diyeti sadece beslenme değil, aynı zamanda yemeğin keyfiyle de ilgilidir.

K Vitamini İçin Yeşillikler

Sheela Prakash, alışverişe başlarken mevsim sebzelerine ağırlık verdiğini söylüyor. Yapraklı yeşillikler, özellikle de salata yeşillikleri, her öğünde kullanışlı bir şekilde tüketilebilir. Yeşillikler, K vitamini, kalsiyum, demir ve antioksidanlar gibi besin ögeleri bakımından zengindir. Prakash’ın önerdiği tarif ise yeşillikleri basit bir salata sosuyla bir araya getirerek tüketmek.

Limonun Lezzet ve Besin Değerine Katkısı

Sheela Prakash, sebzelerle yemeklerine lezzet ve karmaşıklık katmak için limon kullanmayı tercih ediyor. Limon, yemeklere asitlik katarak lezzeti artırırken iştah açıcı bir tat da oluşturabilir. Ayrıca limon, sağlıklı C vitamini kaynağı olarak bağışıklık sistemini destekler.

Konserve Fasulye: Protein ve Lif Deposu

Prakash, mutfağında hem konserve hem de kuru fasulyeleri bulundurmayı alışkanlık haline getirmiştir. Fasulye, protein ve lif açısından zengin olmasıyla bilinir. Uzun vadede sindirimi destekler ve tokluk hissini artırır. Prakash’ın önerisi, hızlı ve sağlıklı bir yemek için fasulyeyi sebzelerle karıştırmak.

Farro: Lezzetli ve Besleyici Bir Tam Tahıl

Sheela Prakash, İtalyan farro gibi tam tahıllara yönelerek sağlıklı karbonhidratları diyetine ekler. Farro, protein, lif, B vitaminleri ve magnezyum gibi besin ögeleriyle doludur. Prakash’ın tarifi ise farroyu tuzlu suda pişirerek Akdeniz tarzı bir salata yapmak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.