DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376732,32%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Alipaşa Mahallesi’ndeki Tarihi Kilise Restorasyon İçin Hazırlanıyor

‘Alipaşa Mahallesi’ndeki Tarihi Kilise Restorasyon İçin Hazırlanıyor

ABONE OL
Mayıs 30, 2024 23:07
‘Alipaşa Mahallesi’ndeki Tarihi Kilise Restorasyon İçin Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde Restorasyon Projesi

‘Alipaşa Mahallesi’nde bulunan ve Surp Giragos Ermeni Kilisesi Vakfı’na ait tarihi kilise, cemaatinin azalması ve depremlerde hasar görmesiyle zarar görmüştü. Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda kilisenin restore edilmesi için bir proje hazırlandı.

Restorasyon Çalışmalarına Start Veriliyor

Projenin onaylanmasının ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sağlanan kaynakla gelecek hafta kilisenin restorasyon çalışmalarına başlanacak. Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Koç, kilisenin özelliklerini ve restorasyon hedeflerini açıkladı. Kilisenin tekrar ayağa kaldırılması ve turizme kazandırılması amaçlanıyor.

5 Milyon Liralık Hibe Destek Sağlandı

Koç, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında kilisenin ağır hasar aldığının belirlendiğini ve Bakanlık tarafından 5 milyon liralık hibe desteği sağlandığını açıkladı. Bu destekle başlayacak restorasyon sürecinin ilerleyen aşamaları cemaatin katkıları ve maddi yardımlarla devam edecek.

Sürdürülebilir Restorasyon Çalışmaları

Restorasyon sürecinin uzun soluklu olacağını vurgulayan Koç, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan’ın ziyareti sırasında cemaatten maddi destek talep edileceğini belirtti. Surp Giragos Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Ergün Ayık da, Bakanlık desteğinin önemine vurgu yaparak, kilise alanında yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.