DOLAR 32,5657 0.06%
EURO 34,8971 0.14%
ALTIN 2.436,030,54
BITCOIN 2054826-4,46%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya’da Çöp Depolama Alanları Var mı?

Almanya’da Çöp Depolama Alanları Var mı?

ABONE OL
Eylül 24, 2022 07:17
Almanya’da Çöp Depolama Alanları Var mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

ABD’nin aksine, Almanya’nın çöplükleri yok. Aslında, atıklarının çoğu geri dönüştürülür. Belediye atık geri dönüşüm programı, ülkede üretilen tüm çöplerin %66’sını oluşturuyor. Bu, Almanya’yı Avrupa Birliği’nde lider geri dönüşümcü yapıyor. Ülkenin ayrıca biyolojik olarak parçalanabilen atıkları yönetmek için katı kuralları vardır. https://turbo-entsorgung.de/abfallentsorgung/ sitesinden aldığımız verilere göre Almanyada çöp depolama alanları hakkında bilgiler sunuyoruz.

Alman atıkları Campania, Pompeii ve Napoli bölgesinden geliyor

İtalyan atıklarının çoğu trenle Almanya’ya gönderiliyor, ancak çoğu Pompeii, Amalfi Sahili ve Napoli’yi içeren Campania’dan geliyor. Napoli şehri son zamanlarda sokaklarında binlerce ton çöp yığıldığı için bir “çöp kuşatması” ile karşı karşıya kaldı. Şehir çöp şehri olarak bilinmeye başladı. Avrupa Komisyonu, ülkeyi, kültürü ve çevre üzerindeki bu kötülüğü önlemek için daha fazlasını yapmaya çağırdı.

Antik Roma kenti Pompeii ve Herculaneum, erken arkeolojik kaşifler tarafından keşfedilmeden önce yaklaşık iki bin yıl boyunca kül ve kayaya gömüldü. Bugün, bir Unesco Dünya Mirası Alanıdır ve her yıl 2,5 milyondan fazla ziyaretçi çekmektedir. Şehir bir zamanlar zarif ve gelişen bir şehirdi, ancak MS 79’da Vezüv Yanardağı’nın patlamasıyla tamamen yok oldu.

Biyolojik atık formları ve çöp gazı

Çöp gazı, biyolojik olarak parçalanabilen atıkların ayrışmasının bir yan ürünüdür. En zararlı sera gazlarından biri olan yarı metan içerir. Gazın rahatsız edici hale gelmesini önlemek için, atık depolama sahasına girmeden önce arıtılmalıdır. Ön arıtma, atık yakma tesislerinde yakmayı veya ATY üretimi ile bağlantılı olarak mekanik-biyolojik arıtmayı içerebilir. Bu süreç kapsamlı bir atık yönetim sistemi ile desteklenmelidir.

Dünyanın birçok yerinde kompostlama, uygun bir malzeme geri kazanım şeklidir. Üretici Sorumluluğu (Ambalaj Atığı) Yönetmelikleri, kompostlamayı izin verilen bir malzeme geri kazanım yöntemi olarak belirtir. Kompostlama, düzenli depolama alanlarına gönderilen atık miktarını azaltabilir ve metan emisyonlarının azaltılmasına yardımcı olabilir.

Almanya çöpünün yüzde 66’sını geri dönüştürüyor

 

Almanya dünyanın en iyi geri dönüşümcülerinden biridir. Ülke, çöplerinin %66’sını geri dönüştürüyor, bu da küresel ortalama olan %36’nın iki katından fazla. Amerika Birleşik Devletleri, %35’in biraz altında bir geri dönüşüm oranıyla 25. sırada yer alıyor. Yakın tarihli bir rapor, Almanya’nın bu alanda başı çektiğini gösteriyor.

Almanya’da geri dönüşüm en iyi özelliklerinden biriydi, ancak hatasız değil. Ülke çöpünün büyük bir kısmını geri dönüştürse de, insanların düşündüğü yerde bitmiyor. Aslında, geri dönüştürülebilir maddelerin çoğu çöplüklere gidiyor ya da gelişmekte olan ülkelerde çöpe atılıyor.

Almanya, Avrupa Birliği’nde belediye atıklarının önde gelen geri dönüştürücüsüdür

 

Almanya, on yıllardır belediye atıklarının geri dönüşümünde Avrupa Birliği’nde liderdir. 2002 yılında ülke, belediye atıklarının %56’sını geri dönüştürdü. Almanya şu anda atıklarının %60’ından fazlasını geri dönüştürüyor. Ülke yıllardır bu cephede ilerleme kaydediyor ve Avrupa Birliği daha fazla geri dönüşümü teşvik etmek için bir dizi direktif çıkardı. Bu direktiflerden biri, 2020 yılına kadar belirli malzemeler için %50 geri dönüşüm hedefi koyuyor.

2015 yılında Almanya’nın toplam belediye atık geri dönüşüm oranı yüzde 66,1’di, ancak bu oran 2014’te görülen yüzde 79 oranından düşük. Almanya’nın toplam geri dönüşüm oranı, toplam geri dönüşüm hacminin yaklaşık yarısını oluşturan tüketiciye ulaşmadan önce geri dönüştürülen malzemeleri içeriyor.

Almanya’nın çöp sahası şartı var

 

Almanya, işletmelerin ve belediyelerin atıkları depolamak için bir yer bulmasını gerektiren bir düzenli depolama gereksinimine sahiptir. Depolama kapasitesi şu anda maksimumda ve yirmi yıl içinde tükenecek. Bu, bazı alanlarda yeni çöp sahaları inşa ederek bu eksikliği telafi etmesi gereken darboğazlara neden oluyor. Yönetmelikler ayrıca, hem tehlikeli hem de inert olan atık malzemelerin bir çöp sahasına atılmalarına izin verilmeden önce test edilmesini gerektirir.

Almanya’daki çöp sahaları boşaltılmadan önce uygun şekilde mühürlenmeli ve yüksek çevre standartlarını karşılamalıdır. Biyolojik atıkların ülkedeki toplam çöpün neredeyse yüzde 50’sini oluşturduğu düşünülüyor ve buna mutfak atıkları, çay poşetleri, kahve filtreleri ve bahçe atıkları gibi şeyler de dahil. Neyse ki, Almanya’da biyo geri dönüşüm için bir sistem var ve bu malzemeler genellikle kahverengi kutularda geri dönüştürülür ve bahçe kompostuna ve enerjisine dönüştürülür.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.