DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Amerika’da Sosyal Medya Kısıtlamaları ve Gençler Üzerindeki Etkileri

Amerika’da Sosyal Medya Kısıtlamaları ve Gençler Üzerindeki Etkileri

ABONE OL
Mart 28, 2024 14:04
Amerika’da Sosyal Medya Kısıtlamaları ve Gençler Üzerindeki Etkileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Florida’da 14 Yaş Altı Çocuklara Sosyal Medya Yasakları

Amerika’nın Florida eyaletinde 14 yaş altı çocukların 1 Ocak 2025’ten itibaren sosyal medya platformlarında hesap oluşturamayacaklarını öngören yeni yasa gereğince, platformlar küçük çocukların hesaplarını silmek zorunda kalacak.

Amerika’da Sosyal Medya Kısıtlamaları Yaygınlaşıyor

Florida’nın yanı sıra Utah, Arkansas, Ohio ve Kaliforniya gibi eyaletlerde de sosyal medyaya kısıtlamalar getirilmesi için çalışmalar yürütülüyor. Ancak Florida’nın aldığı kısıtlayıcı karar diğerlerinden ayrışıyor.

Uzmanlar Gençlerdeki Olumsuz Etkileri Değerlendiriyor

Sosyal medyanın gençler üzerindeki olumsuz etkileri konusunda konuşan Klinik Psikolog Mehmet Büyükçorak, bu tür kısıtlamaların gençlerin daha sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi adına alındığını belirtiyor.

Sosyal Medyanın Gençler Üzerindeki Etkileri

Sosyal medyanın gençlerde mutsuzluğa, bağımlılıklara ve sosyal kıyaslama ihtiyacına yol açtığını vurgulayan Büyükçorak, platformların gençlerin beyin kimyasını değiştirebileceğini ifade ediyor.

14 Yaş Sınırı Yetersiz mi?

Uzmanlar, sosyal medya kullanımının sınırlanması gerekliliğine vurgu yaparken, 14 yaş sınırının yetersiz olduğunu belirterek en az 16 yaş gibi daha geç bir yaşta sosyal medya kullanımının başlaması gerektiğini savunuyor.

Türkiye’nin de Konuyu Gündemine Alması Gerekiyor

Mehmet Büyükçorak, Türkiye’nin de gençlerin sosyal medya kullanımı konusunda önlemler alması gerektiğini ifade ederken, sosyal medya kısıtlamalarının toplumsal zehirlenmeyi önlemede önemli bir rol oynayabileceğini vurguluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.