DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044007-2,73%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avustralya’da Dev Kelp Yosunları Yapay Zeka İle Korunuyor

Avustralya’da Dev Kelp Yosunları Yapay Zeka İle Korunuyor

ABONE OL
Mart 22, 2024 14:04
Avustralya’da Dev Kelp Yosunları Yapay Zeka İle Korunuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avustralya’nın Doğal Güzelliklerinden Dev Kelp Yosunları

Avustralya’nın deniz tabanından su yüzeyine kadar uzanan dev kelp yosunları, 30 metreye kadar büyüyebilen bitkilerden oluşan kelp ormanları oluşturuyor. Bu ekosistem, bir orman görevi görerek penguenlerden deniz ejderhalarına kadar binlerce deniz canlısı için yaşam alanı sağlıyor.

Google’ın Yapay Zeka Teknolojisi ile Koruma Çalışmaları

Avustralya hükümeti, 2012’de kelp yosunlarını koruma altına alarak yok olma tehdidi altındaki bitkiler arasına aldı. Bu doğrultuda, Google’ın yapay zeka teknolojisi kullanılarak yürütülen çalışmalarla kelp ormanlarının haritalanması ve gen çalışmaları destekleniyor. Google, CSIRO, Tazmanya Üniversitesi ve diğer kuruluşlar projede yer alıyor.

Yapay Zeka Teknolojisinin Önemi

Proje liderlerinden Prof. Dr. Craig Johnson, yapay zeka teknolojisinin hem haritalama hem de gen çalışmalarında büyük önem taşıdığını vurguluyor. Yapay zeka sayesinde kelp popülasyonunun haritası çıkarılarak koruma çalışmalarının geliştirilmesi sağlanıyor. Ayrıca, sıcaklığa dayanıklı kelp türlerinin yetiştirilmesi konusunda da yapay zeka teknolojisi kullanılıyor.

Olumlu İlerleyen Çalışmalar

Yapay zeka destekli çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini belirten Johnson, ısıya dayanıklı kelp yosunu yetiştirme girişimlerinin başarılı olduğunu ifade ediyor. Ancak, yapay zekanın sadece bir araç olduğunu ve asıl sorun olan sera gazı konsantrasyonu probleminin çözülmesi gerektiğini vurguluyor. Yapay zeka teknolojisinin çevre ve koruma çalışmalarında önemli bir rol oynadığına dikkat çekiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.