DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20558763,22%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Işıkhan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu
  • Günün Manşeti
  • Ekonomi
  • Bakan Işıkhan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu

Bakan Işıkhan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu

ABONE OL
Nisan 24, 2024 21:18
Bakan Işıkhan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 Mayıs’ın Tarihsel Süreci

Bakan Işıkhan, 1 Mayıs’ın dünyanın çeşitli ülkelerinde farklı isimlerle kutlandığını belirterek, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde yaşanan süreci anlattı. 1 Mayıs’ın yasaklanıp açılmasının tarihçesine değindi.

Provokasyonlar ve Kaoslar

Işıkhan, 1 Mayıs kutlamalarının bazen provokasyonlara ve kaoslara sebep olduğunu hatırlattı. Özellikle 1977 ve 1996 yıllarındaki olaylara atıfta bulundu ve bu olayların ülke için ne gibi sonuçlar doğurduğuna vurgu yaptı.

İstismar ve Provokasyon

Bakan Işıkhan, bazı marjinal grupların 1 Mayıs’ı istismar etmeye çalıştığını belirterek, işçilerin samimi icraatlardan yana olması gerektiğini vurguladı. İşçilerin emeğe saygı gösteren, ülkenin büyümesine katkı sağlayan bireyler olduğunu ifade etti.

Sosyal Diyalog ve Sendikalar

Işıkhan, sendikalaşma oranlarına ve sendikalar arası ilişkilere de değindi. 2012 yılında yapılan düzenlemelerle sendikaların ve işçilerin haklarını güçlendirdiklerini belirtti. Sosyal diyalog mekanizmalarını geliştirdiklerini ifade etti.

Sosyal Güvenlik ve İş Sağlığı

Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Reformu ve İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda yapılan düzenlemelerle ilgili bilgi verdi. İşçilere eşit şartlarda sosyal güvenlik hizmeti sunulmasına önem verdiklerini vurguladı. Ölümlü iş kazası oranlarının azaldığını belirtti.

İş Kazaları ve Önlemler

Işıkhan, maden işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirdiklerini ve iş sağlığı ve güvenliği alanında önemli adımlar attıklarını ifade etti. İş kazalarını önlemek adına yapılan düzenlemelerin devam edeceğini söyledi.

Yangın Olayına İlişkin Açıklamalar

Bakan, İstanbul Beşiktaş’taki yangın olayına da değinerek, işveren ve ilçe belediyesinin sorumluluklarına dikkat çekti. Bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. 1 Mayıs’ı emek ve dayanışma ruhuna uygun olarak kutlama çağrısında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.