DOLAR 32,3303 0.24%
EURO 35,0931 -0.1%
ALTIN 2.295,740,82
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BPT Haber Kimin? BPT Haber Twitter Hesabı Nedir? BPT Haber İnstagram Hesabı Hangisi? İşte Sorularla BPT Haber!
  • Günün Manşeti
  • Gündem
  • BPT Haber Kimin? BPT Haber Twitter Hesabı Nedir? BPT Haber İnstagram Hesabı Hangisi? İşte Sorularla BPT Haber!

BPT Haber Kimin? BPT Haber Twitter Hesabı Nedir? BPT Haber İnstagram Hesabı Hangisi? İşte Sorularla BPT Haber!

ABONE OL
Mayıs 11, 2022 14:06
BPT Haber Kimin? BPT Haber Twitter Hesabı Nedir? BPT Haber İnstagram Hesabı Hangisi? İşte Sorularla BPT Haber!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BPT Haber Kurucusu Eray Ahmet Aray sorularımızı yanıtladı. Türkiye’nin en büyük dijital habercilik platformlarından BPT Haber’in vizyonu hakkında sohbet.

Bugün dijital habercilik platformu BPT Haber ile soru-cevap röportajımızı gerçekleştireceğiz. BPT Haber,  kurucusu Eray Ahmet Aray’ın tanımıyla; ”Dijital habercilikte Türkiye’de ilklerden olan, haberleri çok hızlı ve tarafsız şekilde paylaşmayı ilke edinen bir oluşum olmakla birlikte, Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş gençlerden gücünü alan bir dijital habercilik platformudur.”

Öncelikle ufak şekilde oluşumun kronolojisinden ve gelişiminden bahsetmek gerekirse BPT Haber, 2016’da yılında BPT adıyla Instagram’da yayın hayatına başlamış, daha sonra Twitter ve son olarak da Telegram ile devam etmiştir. BPT, Instagram’da @haberbpt kullanıcı adıyla, Twitter’da ise @bpthaber kullanıcı adıyla ve son olarak da Telegram’da da @bpthaber kullanıcı adıyla halen yayın hayatına devam etmektedir.

BPT, Telegram’da 252.455 abonesiyle anlık olarak Türkiye’nin Telegram’daki en büyük kanalı olmakla birlikte, Instagram’da da 1 milyonu aşmış durumdadır. Twitter’da ise 450 bine dayanan takipçisiyle anlık olarak haber hizmeti sunmaya devam etmektedir.

Bu bilgilerden sonra oluşumun kurucusu ve sahibi Eray Bey ile soru-cevap aşamamıza geçebiliriz:

SORU: Bu işe kaç yaşınızda başladınız? 

“12-14 yaşından beri sosyal medyanın içinde olmakla beraber bu yaşlarda haber yapmaya ilgi duymuyordum. Daha çok fan sayfaları yönetiyordum. Daha sonra 14-15 yaşlarımda haberciliğe ilgi duymaya başladım, birçok yerli ve yabancı kaynak takip etmeyece başladım. BPT’yi 16 yaşımdayken kurdum.”

SORU: Tüm haberleri tek başınıza mı yazıyorsunuz?

“Hayır, yaklaşık 10 kişiden oluşan profesyonel bir ekibe sahibiz. Günde 100 kadar haber giriyoruz, bir kişinin bunun altından kalkabilmesi mümkün değil. Dönüşümlü şekilde, saat saat olacak şekilde BPT’ye bakıyoruz.”

SORU: Tarafsız haber yaptığınıza inanıyor musunuz?

“Elbette. Türkiye’de bu yoğun kutuplaşmaya rağmen en doğru ve tarafsız şekilde haber yaptığımızı biliyoruz. Bunun karşılığı olarak da insanların takip etmesinden ve desteklemelerinden doğru yolda olduğumuzu anlıyoruz. İşimiz sadece olanı göstermektir, hiçbir şekilde taraf tutmak gibi bir gayemiz bulunmuyor.”

SORU: İlk yıllarda sayfanızın hemen her yerinde Atatürk’e rastlanıyordu. Artık bu kadar görülmüyor. Atatürk çizgisinden çıktığınızı düşünüyor musunuz?

“Kesinlikle hayır. Halen Atatürk’ün tüm ilkelerine ve « Atatürk’ün ışığı altında » mottomuza bağlıyız. Sadece bunu ön planda tutmanın bir reklam gibi görünebileceğini fark ettik. Sanki Atatürk’ü kullanıyormuşuz algısı yaratmasını istemiyoruz. Buna benzer birkaç yorum gördükten sonra artık Atatürk sevgimizi her yerde göstermek yerine, daha yerinde kullanmaya ve işlerimize aksettirmeye gayret ettik. Atatürk, vazgeçilmezimizdir.”

SORU: Daha önce tarafınıza hiç dava açıldı mı?

“BPT adına birçok kez dava edildim. Ancak bunlardan burada bahsetmemiz doğru olmaz. Bazen tarafsızca da olsa yaptığınız haberler karşınıza dava olarak çıkabiliyor.”

SORU: Son sorumuz olsun, beğendiğiniz ya da takip ettiğiniz başka haber oluşumları var mı?

“Ağırlıkla ana kaynakları ve yabancıları takip ediyorum, çünkü buralarda haber akışının hızı çok daha yüksek oluyor. Türkiye’den pek bir yer takip ettiğim söylenemez ancak dış basınla alakalı haberler konusunda Conflict TR’yi beğeniyorum diyebilirim.”

Eray Bey’e ve BPT Haber’e soru-cevap röportajı isteğimizi kırmadıkları için çok teşekkür ediyoruz.

BPT Haber Instagram: @haberbpt
BPT Haber Twitter: @bpthaber
BPT Haber Telegram: @bpthaber

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.