DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22362592,33%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kadın İstihdamını Artırıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kadın İstihdamını Artırıyor

ABONE OL
Haziran 9, 2024 21:16
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kadın İstihdamını Artırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Işıkhan: Kadınların İş Gücüne Katılması Önceliğimiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kadın istihdamının artırılmasının Bakanlıklarının öncelikleri arasında olduğunu belirterek, kadınların iş gücüne katılması yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Çalışma Hayatı-Aile Dengesine Önem Veriliyor

Işıkhan, bir yandan kadın istihdamını artırmayı, diğer yandan çalışma hayatı ve aile müessesesi arasındaki dengenin korunmasına önem gösterdiklerini ifade ederek, “SGK olarak özellikle kadınların istihdam sürecine katılmaları noktasında gerekli destekleri ve çalışmaları planlıyoruz. Yakın zamanda da bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışma hayatında kadınları istihdamda tutan ve koruyan politika ve hizmetlere ağırlık veriyoruz” dedi.

EDU-CARE II Projesi Başvuruları Başladı

Bakan Işıkhan, SGK’nin AB’nin desteğiyle hayata geçirdiği “Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi”ne başvuruların 3 Haziran’da başladığını duyurdu. Projede çocuklu annelere yönelik destek verilecek ve toplamda 7 bin kadının kayıtlı istihdamı 12 ay boyunca desteklenecek.

Proje kapsamında aylık her bir çalışan anne için 11 bin 400 lira destek sağlanacak. Toplamda 13 bin euro destek aktarılacak olan projeye başvuru sayısı 15 bin 166 kişiye ulaşmış durumda. Kayıtlar temmuz ayına kadar devam edecek, ağustos ayında annelere destek ödemeleri başlatılacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.