DOLAR 32,5669 0.08%
EURO 35,0087 0.47%
ALTIN 2.430,130,30
BITCOIN %
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çin, Bazı bölgelerde Japonya’nın egemenliğini artık tanımıyor

Çin, Bazı bölgelerde Japonya’nın egemenliğini artık tanımıyor

ABONE OL
Nisan 4, 2023 14:08
Çin, Bazı bölgelerde Japonya’nın egemenliğini artık tanımıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kyodo haber ajansının Çinli diplomatik kaynaklardan aktardığına göre, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, geçtiğimiz ay Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile görüşmesi sırasında Kuril Adaları üzerindeki Japon egemenliğini desteklemekten kaçınarak, Pekin’in anlaşmazlık konusundaki yerleşik tutumunu terk etti.

İki lider arasındaki görüşme sırasında Şi’nin, Putin’e Çin’in toprak anlaşmazlığı konusunda “bir pozisyon almadığını” söylediği bildirildi.

Çin’in tarafsızlığı, Mao Zedong‘un İkinci Dünya Savaşı sonunda Sovyetler Birliği tarafından işgal edilen ihtilaflı dört adanın Japonya’ya ait olduğu görüşünü dile getirdiği 1964 yılından bu yana değişmeyen bir çizgiden kopuş anlamına geliyor.

Rusya ve Japonya tarafından tartışmalı dört adanın ortak kalkınmasını teşvik etmek ve iki ülke arasında resmi bir barış anlaşmasının imzalanmasını engelleyen anlaşmazlığa bir çözüm bulmak için yıllardır müzakere edilen planlar, Ukrayna‘daki savaşın ardından çöktü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.