DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22421462,95%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Colorado Eyalet Üniversitesi Araştırmacıları Fillerin İletişiminde Yeni Keşifler Yaptı

Colorado Eyalet Üniversitesi Araştırmacıları Fillerin İletişiminde Yeni Keşifler Yaptı

ABONE OL
Haziran 11, 2024 17:38
Colorado Eyalet Üniversitesi Araştırmacıları Fillerin İletişiminde Yeni Keşifler Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

470 Farklı Ses Kaydedildi ve Yapay Zeka İle Analiz Edildi

Colorado Eyalet Üniversitesi’nden araştırmacılar, Kenya’daki fillerden **470 benzersiz ses** kaydederek, yapay zeka kullanarak inceledi. Ekip, fillerin iletişim kurdukları diğer file bağlı olarak **seslerinin belirli bir melodi içerdiğini** tespit etti.

Filler Birbirlerine İsimleriyle Sesleniyor Olabilir

Araştırmacılar, fillerin birbirlerine seslenmek için **isimlerini kullandıklarını** doğrulamak amacıyla 101 farklı fil üzerinde çalıştı. Teknoloji, fillerin iletişim iddaci ve akustik yapısındaki ince farklılıkları analiz ederek, hangi filin çağrıldığını belirlemeyi başardı.

Filler İnsanlara Daha Benzer Olabilir

Dr. Michael Pardo, araştırmanın başyazarı olarak, fillerin **soyut düşünme yeteneğine sahip** olabileceğini ve insanlara daha çok benzediğini belirtti. Bu keşif, fillerin birbirlerini isimleriyle çağırdığı bilinen **üçüncü canlı** olduğunu ortaya koyuyor.

Filler İletişimde İnsanlardan Farklı Bir Yöntem Kullanabilir

Araştırmacılar, fillerin **seslerini taklit etmeyerek** iddaci giriş birbirlerine hitap ettiğini keşfederek, bu durumun insanlarla benzerlik göstermediğini ortaya koydu. Fillerin iletişimde **enerjik bir şekilde yanıt verdiği** de belirlendi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.