DOLAR 32,5401 -0.01%
EURO 35,0261 0.43%
ALTIN 2.434,470,48
BITCOIN %
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Connecticut Asgari Ücret Artışları

Connecticut Asgari Ücret Artışları

ABONE OL
Eylül 20, 2022 13:37
Connecticut Asgari Ücret Artışları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Connecticut Asgari Ücret artıyor ve 1 Temmuz’da bu, saat başına 14 dolar olacağı anlamına geliyor. Bu, federal asgari ücretin yaklaşık 1,5 katı ve bahşişli çalışanlar ve çıraklar için daha da yüksek. Bu, çalışanlar için büyük bir adım ve çalışanlarını elinde tutmak isteyen işverenler için harika bir haber.

Connecticut’ın asgari ücreti 1 Temmuz 2022’de saat başına 14 dolara yükselecek

Asgari ücret artışı Connecticut’taki çalışkan aileler için iyi bir haber. Artış, yerel işletmelere yardımcı olacak ve işçilere ev faturalarını ödemek için daha fazla para verecek. Connecticut Çalışma Bakanlığı, maaş artışının 2024 yılına kadar yarım milyon kişiye fayda sağlayacağını tahmin ediyor. Bu artışlar, çalışkan ailelere yardım etmenin yanı sıra yerel ekonomiyi canlandıracak ve tüketicilere daha fazla harcama gücü sağlayacaktır.

https://minimumwagess.com/connecticut-minimum-wage-what-is-it/ bu sayfa içerisinde aradıüınız her şey bulunmaktadır.

Devletin asgari ücret artışları, ülke çapında ücretlerin artırılması yönündeki baskının bir parçası. Connecticut, ücretleri saatte en az 1 dolar artıracak 20 eyalet arasında yer alıyor. Columbia Bölgesi ve Oregon da asgari ücretlerini artırdı. Ek olarak, California, St. Paul, Minnesota, Montgomery County ve diğer bölgelerdeki şehirler ve ilçeler, asgari ücretli işçiler de dahil olmak üzere ücretleri artıracak.

Federal asgari ücretin 1,5 katı

Connecticut asgari ücreti, saat başına 14 ABD dolarıdır ve bu, federal asgari ücretten saatte 1 ABD dolarından daha fazladır. Ayrıca, haftada kırk saatin üzerinde çalışan çalışanlar, normal ücretlerinin 1,5 katı olan fazla mesai ücretine hak kazanırlar. Connecticut Çalışma Bakanlığı, ödenmemiş fazla mesai ücretleri iddialarını araştırabilir.

Fazla mesai ücreti, çalışılan saat sayısına göre hesaplanır ve yıllık maaş veya aylık maaşın 1,5 ile çarpılmasıyla hesaplanır. Connecticut eyaleti de ikramiye ve komisyonları tazminat olarak görüyor.

Uçlu çalışanlar için daha yüksektir

Connecticut’ın asgari ücreti, bahşiş veren çalışanlar için federal asgari ücretten daha yüksektir. Ancak, federal ve eyalet yasaları, bahşiş kredisini hesaplamak için farklı yöntemler kullanır. Federal yasa, bahşiş veren bir çalışanın saat başına 2,13 dolara kadar tazminat kazanmasına izin verirken, Connecticut yasası daha yüksek bir bahşiş kredisi oranına izin verir.

Bazıları, bahşiş veren çalışanlar için asgari ücreti artırmanın istihdama zarar vereceğini iddia etse de, araştırmalar, daha yüksek bahşiş asgari ücretin istihdamı olumsuz etkilemediğini gösteriyor. Aslında, bir çalışmada, düzenli asgari ücreti yükseltmek, kilit uçlu sektörlerdeki toplam istihdamı düşük eyaletlerde yüzde 3,1, orta ücretli eyaletlerde yüzde 2,6 ve bir adil ücretli eyalette yüzde 3,6 artırdı.

Çıraklar için daha yüksek

Center for American Progress analizine göre Connecticut’taki mevcut asgari ücret oranı çıraklar için diğer işçilere göre daha yüksek. Merkezin analizi, bu eşitsizliği ortaya koyan ilk kişi değil. Daha önceki analizler, sendikalı işyerlerinde çalışan çıraklar için daha yüksek ücretler bulmuştur.

Bu, yaşam maliyetinden kaynaklanmaktadır. Asgari ücretle çalışan çıraklar geçimlerini ve ulaşım masraflarını karşılamakta zorlanabilirler. Daha yaşlı çırakların düşük ücreti kabul etmesi daha da zordur. Asgari ücret, barınma, ulaşım ve çocuk bakım masraflarını karşılamayabilir. Çıraklar genellikle finansal desteği olmayan yaşlı bireyler de dahil olmak üzere farklı geçmişlerden gelmektedir. Ancak, çıraklar genellikle masaya taze bakış açıları ve benzersiz beceriler getirebilir.

 

50 veya daha az tam zamanlı çalışanı olan işverenler için daha yüksektir

Connecticut’ta 50 veya daha az çalışanı olan işverenler için asgari ücret, 50’den fazla çalışanı olan işletmelere göre daha yüksektir. 50’den az tam zamanlı çalışanı olan işverenler, ücret artışına dayalı bir vergi kredisinden yararlanabilir. Bu vergi indirimi, ücret artışının yüzde birini aşamaz. Beşten fazla çalışanı olan işverenler bu krediden yararlanamazlar.

 

Connecticut’taki işverenlerin, çalışanlarına ücretli hastalık izni vermeleri gerekmektedir. 50’den az çalışanı varsa, çalışanlara on iki haftalık hastalık izni sağlamalıdırlar. 50’den fazla çalışanı olan işverenler için on altı haftalık ücretli hastalık izni sağlamaları gerekir. Ayrıca, işverenler, jüri görevi alması gereken işçilere ücretli izin vermelidir. Ancak işverenler, çalışanlarından sekiz saat veya daha uzun süre jüri görevi için rapor vermelerini isteyemez. Ayrıca, çalışanlar oy kullanmak için izin talep etmeli ve en az iki gün önceden talep etmelidir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.