DOLAR 32,3407 0.18%
EURO 35,2009 -0.01%
ALTIN 2.246,610,15
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Danfoss’da üst düzey atamalar

Danfoss’da üst düzey atamalar

ABONE OL
Nisan 28, 2022 11:03
Danfoss’da üst düzey atamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Danfoss Drives Türkiye, Orta Doğu ve Afrika (TMA) Bölge Satış Direktörü Emre Gören, Dubai’deki bölge yönetim ofisine transfer olmasıyla birlikte; Danfoss Türkiye Genel Müdürlüğü ve DAF Enerji Genel Müdürlüğü görevlerini Mert Kalafatoğlu’na, Danfoss Drives Türkiye Satış Direktörlüğünü ise Cem Üstgel’e devretti. Danfoss Drives TMA Bölge Satış Direktörü Emre Gören, Danfoss’un Ortadoğu ve Afrika’daki büyüme stratejisine daha fazla odaklanmak üzere Dubai’deki bölge yönetim ofisine transfer oldu. Mevcut görevi Drives Segmenti’nin TMA Bölge liderliğini sürdürmeye devam edecek olan Emre Gören, Suudi Arabistan ve Mısır başta olmak üzere şirketin Orta Doğu ve Afrika’daki büyüme stratejisini yakından yönetecek. Değişimle birlikte Emre Gören, Türkiye’deki yerel yönetim görevleri Drives Ülke Satış Direktörlüğü, Danfoss Türkiye Genel Müdürlüğü ve DAF Enerji Genel Müdürlüğü rollerinden ayrıldı.

 

20 yıllık kariyer hayatı boyunca lojistik, tedarik zinciri, satış ve pazarlama yönetimi alanlarında uluslararası şirketlerde çalışan ve işletme yönetiminin çeşitli alanlarında deneyim sahibi olan Mert Kalafatoğlu,  mevcut görevine ek olarak Danfoss Türkiye Genel Müdürü ve  DAF Enerji Genel Müdürü olarak atandı. Yine yaklaşık 18 yıldır Danfoss Drives Türkiye’de pek çok başarılı çalışmaya imza atan Cem Üstgel, Danfoss Drives Türkiye Satış Direktörü oldu.

 

Mert Kalafatoğlu kimdir?

1978 doğumlu Mert Kalafatoğlu, İstanbul Erkek Lisesi’nin ardından Makina Mühendisliği eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tamamladı. İş hayatına 2002 yılında Satış Mühendisi olarak Isısan Isıtma ve Klima Sanayii’nde başlayan Kalafatoğlu, 2007 yılından itibaren Bosch Termoteknik firmasında Türkiye ve Almanya’da hem ulusal hem de uluslararası görevlerde yer aldı. 2019’da Danfoss Türkiye Soğutma Segmenti Satış Direktörü olarak atanan Mert Kalafatoğlu, 2021 yılında Danfoss İklimlendirme Çözümleri Türkiye Satış Direktörü oldu ve halen bu görevine devam etmektedir. “2021 yılını hem dünya genelinde hem de Türkiye’de çok başarılı sonuçlarla kapattık. Kentleşme, dijitalleşme, elektrifikasyon ve iklim değişikliği gibi mega trendleri yakından takip ediyoruz. Karbon nötr bir dünya için enerji verimliliği yüksek, sürdürülebilir, çevre dostu yenilikçi ürün ve çözümler sunuyoruz. Türkiye’de de Danfoss olarak yeşil dönüşümde müşterilerimiz için lider teknoloji ortağı olma vizyonumuzu devam ettirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Cem Üstgel kimdir? 

2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Cem Üstgel ise 2003 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Sertifika Programı’nı, 2021 yılında da Anadolu Üniversitesi İşletme Yüksek Lisansı’nı tamamladı. Kariyerine 2003 yılında Alstom Power Services şirketinde başlayan, Mayıs 2004’te Danfoss’a Satış Mühendisi olarak katılan Üstgel, bu tarihten itibaren Drives Segmenti’nde, satış, satış sonrası ve teknik destek alanlarında yöneticilik görevleri aldı. Halen Danfoss Drives Türkiye ekibinde Kıdemli Satış Müdürü olarak görevini sürdüren Cem Üstgel yeni göreviyle birlikte Danfoss Türkiye Ülke Liderlik Ekibinin de üyesi olacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.