DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21561430,36%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğan: “Yapay Zeka İle İlgili İyimserlik Gereksiz Kişilere Dönüşebilir”

Erdoğan: “Yapay Zeka İle İlgili İyimserlik Gereksiz Kişilere Dönüşebilir”

ABONE OL
Mayıs 5, 2024 14:11
Erdoğan: “Yapay Zeka İle İlgili İyimserlik Gereksiz Kişilere Dönüşebilir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erdoğan’ın Teknoloji ve Yapay Zeka Üzerine Değerlendirmeleri

Üniversiteden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Erdoğan, teknoloji konusunda özellikle insanların iyimser olduğunu ifade etti. Teknolojinin bütün sorunlara çözüm bulacağı şeklindeki düşüncenin gerçeği yansıtmadığını belirten Erdoğan, yapay zekanın iş dünyasını nasıl etkilediğine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşlerin Yok Edilmesi ve Değişimi

Erdoğan, yapay zekanın birçok yeni iş alanı üretirken bir o kadarını da yok ettiğini vurguladı. Yapay zeka sayesinde iş modellerinin değiştiğini ve bazı işlerin otomatikleşerek insanların yerine makinelerin geçtiğini ifade eden Erdoğan, bu durumun çalışma hayatını nasıl etkilediğini sorguladı.

İşçilerin Uyum Sağlama Sorunu

Bir tarafta işlerin azalırken diğer tarafta yeni iş alanlarının oluştuğunu belirten Erdoğan, bu durumun işçilerin nasıl uyum sağlayacağı ve daha az nitelik gerektiren sektörlerde çalışanların geleceği konusunda endişelerini dile getirdi.

Beyaz Yakalıların Durumu

Yapay zekanın beyaz yakalı çalışanları da etkilediğini belirten Erdoğan, ofis işlerinin, analiz işlerinin yapay zeka tarafından yapılmaya başlandığını aktardı. Artan otomasyonun beyaz yakalı işlerini de tehdit ettiğini vurgulayan Erdoğan, gereksizleşen çalışanların parasal ve sosyal anlamda nasıl sıkıntılar yaşayabileceğine dikkat çekti.

Erdoğan, gelecekte iş bulma, para kazanma ve tüketme konusunda sorunlar yaşanabileceğine işaret ederek, sistem için gereksiz hale gelmenin beraberinde getireceği sorunları önemle vurguladı. Yapay zeka ile gelen değişimlerin, çalışma hayatını ve sosyal yapıyı nasıl etkilediği üzerinde düşünülmesi gerektiğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r