DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gaziantep’te İşçi, Depremler Sonrası Aldığı Kıdem Tazminatı İçin Hukuk Mücadelesini Kazandı
  • Günün Manşeti
  • Ekonomi
  • Gaziantep’te İşçi, Depremler Sonrası Aldığı Kıdem Tazminatı İçin Hukuk Mücadelesini Kazandı

Gaziantep’te İşçi, Depremler Sonrası Aldığı Kıdem Tazminatı İçin Hukuk Mücadelesini Kazandı

ABONE OL
Mart 19, 2024 21:06
Gaziantep’te İşçi, Depremler Sonrası Aldığı Kıdem Tazminatı İçin Hukuk Mücadelesini Kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ö.E’nin Hikayesi

Gaziantep’te yaşanan 6 Şubat depremleri nedeniyle kent merkezinden ayrılan ve işine 3 gün gidemediği için kıdem tazminatı ödenmeden işten çıkarılan işçi Ö.E, hukuk mücadelesini kazandı.

Karar ve İtiraz

Kent merkezinde oturan Ö.E, depremler sonrasında ailesini alarak Kahramanmaraş’taki köyüne gitti. Çalıştığı fabrikadan işe çağrılan Ö.E, evinde hasar tespit çalışmaları yapılmadığını ve ailesinin yanında kalması gerektiğini belirterek süre istedi ancak olumlu yanıt alamadı. 3 gün sonra işe giden Ö.E, devamsızlık nedeniyle işten çıkarıldı ve kıdem tazminatını alabilmek için hukuk mücadelesi başlattı.

Mahkeme Kararı

Gaziantep 6. İş Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonucunda, işçinin devamsızlığının haklı bir sebebe dayandığı ve işverenin iş akdini haklı gerekçeyle sonlandıramadığı karara bağlandı. İşçi, yaklaşık 70 bin lira kıdem tazminatını faiziyle birlikte almaya hak kazandı.

Avukatın Açıklaması

İşçinin avukatı Abdulkadir Akıllar, işten çıkarmada haksızlık olduğunu düşündüklerini belirterek, hukuk mücadelesi başlattıklarını ve mahkemenin adil bir yargılama yaptığını vurguladı. Akıllar, işçinin işe gidememe durumunun mücbir sebep olduğunu ve iş akdinin sonlandırılmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğuna hükmedildiğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.