DOLAR 32,3152 0.12%
EURO 34,9857 0.3%
ALTIN 2.395,270,13
BITCOIN %
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İskoçya’da Okullar Sosyal Medya Devlerine Savaş Açtı

İskoçya’da Okullar Sosyal Medya Devlerine Savaş Açtı

ABONE OL
Şubat 26, 2024 11:04
İskoçya’da Okullar Sosyal Medya Devlerine Savaş Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Okul Müdürleri, Sosyal Medya Devlerine Karşı Harekete Geçti

İskoçya’da okul müdürleri, sosyal medya platformlarının özellikle çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine karşı savaş açtı. Cep telefonlarının sınıfta yarattığı olumsuz etkiler nedeniyle, okul müdürleri sosyal medya devlerini, okullarda çekilen uygunsuz görüntüleri silmeye zorluyor.

Çocuklar ve Öğretmenler İçin Endişe Verici Durum

Okul içi ve dışında çekilen görüntülerle birlikte okul kavgalarının videolarının yayınlandığı sosyal medya hesapları, öğrenci ve öğretmenleri rızaları olmadan etkiliyor. Bu durum bazı çocuklarda kalıcı travmalara neden olabiliyor. Okul müdürleri, bu duruma karşı harekete geçerek uygunsuz içeriklerin kaldırılmasını istiyor.

Öğretmenler ve Öğrencilerin Güvenliği Ön Planda

İskoçya’da okullarda çekilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerin artması endişe yaratırken, okul müdürleri sosyal medya platformlarıyla sürekli iletişime geçerek bu tür içeriklerin kaldırılmasını talep ediyor. Öğrenci ve öğretmenlerin güvenliğini sağlamak adına yeni adımlar atılıyor.

Çevrimiçi Taciz ve Zorbalıkla Mücadele

Öğretmenler ve öğrenciler arasında çevrimiçi taciz ve zorbalığa karşı farkındalık oluşturulmaya çalışılırken, sosyal medya firmaları da endişe verici içerikleri inceleyerek kurallarını ihlal edenleri kaldırıyor. İskoçya hükümeti, sosyal medya düzenlemelerinin Birleşik Krallık hükümetine ait olduğunu belirtiyor ve okullarda teknolojinin uygun kullanımı konusunda rehberlik sunmaya devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.