DOLAR 32,4485 0.18%
EURO 34,6448 0.12%
ALTIN 2.381,700,08
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İtalya, Uzaktan Çalışanlar İçin Dijital Göçebe Vizesi Uygulamasını Başlattı

İtalya, Uzaktan Çalışanlar İçin Dijital Göçebe Vizesi Uygulamasını Başlattı

ABONE OL
Nisan 10, 2024 21:05
İtalya, Uzaktan Çalışanlar İçin Dijital Göçebe Vizesi Uygulamasını Başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzaktan Çalışma ve Vize Politikalarında Değişiklik

Covid-19 pandemisinin etkisiyle artan uzaktan çalışma uygulamaları, ülkelerde vize politikalarında da değişikliklere yol açmaya başladı. Pandemi sonrası uzaktan çalışma politikalarının devam etmesi, farklı vize ihtiyaçları doğuran “dijital göçebelerin” ortaya çıkmasına neden oldu.

İtalya’da Yeni Dijital Göçebe Vizesi

2022 yılının Mart ayında İtalya, uzaktan çalışanlar için yeni bir vize uygulamasını onayladı. AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşları artık bir yıl süreli dijital göçebe vizesine başvurabilecekler. Uzaktan çalışanlar, bu vize ile 1 yıl boyunca İtalya’da yaşayabilecekler.

Kimler Başvurabilir?

Vize başvurusunda bulunacak kişilerin serbest meslek sahibi, bir şirketle işbirliği içinde ya da bir şirketin çalışanı olarak uzaktan çalışabilir durumda olmaları gerekmektedir. Ayrıca sağlık masraflarından muaf olabilmek için asgari ücretin üç katı kazanmaları gerekmektedir.

Başvurular ve Gerekli Belgeler

İtalya’nın dijital göçebe vizesi için başvurular 4 Nisan itibariyle kabul edilmeye başlandı. Başvuru yapmak isteyenlerin İtalyan konsolosluğundan randevu alarak başvurmaları gerekmektedir. Başvuru için pasaport, çalışma belgesi, gelir belgesi, sağlık sigortası, konaklama belgesi ve sabıka kaydı gibi belgeler gerekmektedir.

Vize onaylandıktan sonra, oturma izni için İtalya’ya varıştan itibaren sekiz gün içerisinde başvuruda bulunulmalıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.