DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2142975-0,75%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İzmirli Lösemi Hastası Elif Naz Holoğlu’nun İnanılmaz Hikayesi

İzmirli Lösemi Hastası Elif Naz Holoğlu’nun İnanılmaz Hikayesi

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 23:06
İzmirli Lösemi Hastası Elif Naz Holoğlu’nun İnanılmaz Hikayesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayata Tutunan Bir Kız: Elif Naz Holoğlu

İzmir‘de yaşayan Elif Naz Holoğlu, 6 yaşındayken lösemi teşhisi konuldu. İlik bulunamaması nedeniyle 7 yıl süren zorlu bir tedavi süreci geçirdi.

Okuma-Yazma Mücadelesi ve Başarıya Giden Yol

13 yaşında lösemiyi yenen Elif Naz, tedavi sürecinde okula gidemedi ancak özel izinle ilkokul diploması aldı. Kendi çabalarıyla okuma-yazmayı öğrenen genç kız, ortaokula başladı ve sonrasında Adalet Lisesi’ni kazandı. Üniversite sınavlarına kendi imkanlarıyla hazırlandı ve şu anda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Sosyal Güvenlik Bölümü‘nde son sınıf öğrencisi.

“Bu Kız Okuyamaz” Dedikodularına Cevap

Elif Naz Holoğlu, proje çalışmaları ve destekleriyle okulda adından söz ettirdi. Kendi hayat hikayesiyle arkadaşlarının karşısına çıkan Elif Naz, lösemiyle mücadele ve ilik bağışının önemini vurguladı. Üniversitedeki sunumunda, “Kemoterapi ve ışın tedavisi ile iyileştim. Bu süreçte çok zorlandım ve arkadaşlarım tarafından zorbalığa uğradım. Ama ben kendi çabalarımla üniversiteye geldim. Şimdi sağlıklıyım.” dedi.

Umutlu Bir Elçi: LÖSEV’in Gönüllüsü

Elif Naz Holoğlu, LÖSEV’in gönüllü elçisi olarak insanlara umut aşılıyor. “Lösemi öldürmez, umutsuzluk öldürür. Umudunuzu hiçbir zaman yitirmeyin, neşenizi kaybetmeyin.” diyerek herkese ilham veriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r