DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22388000,98%
İstanbul
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Yönetmeliği” Resmi Gazete’de Yayımlandı
  • Günün Manşeti
  • Ekonomi
  • “Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Yönetmeliği” Resmi Gazete’de Yayımlandı

“Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Yönetmeliği” Resmi Gazete’de Yayımlandı

ABONE OL
Haziran 11, 2024 21:18
“Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Yönetmeliği” Resmi Gazete’de Yayımlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yönetmeliğin Getirdiği Düzenlemeler

“Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelik, İşsizlik Sigortası Kanunu’na göre sigortalı sayılan kişileri hizmet akdine tabi olarak çalıştıran işverenlerin, belirli koşullar altında çalışanlarına kısa çalışma ödeneği ödemesini düzenliyor.

Kısa Çalışma Süresi ve Başvuru Şartları

Yönetmelikle belirlenen kurallara göre, kısa çalışma dönemi en fazla 3 ay olacak. İşverenlerin aynı gerekçeyle birden fazla kısa çalışma talebinde bulunmaları halinde, 3 aylık süre ilk başvuru tarihinden itibaren hesaplanacak. Başvuruda kısa çalışma uygulaması için en az 4 haftalık bir süre belirlenmesi zorunlu.

Kısa Çalışma Süreleri ve Ödeneği Kesilme Durumları

Bir iş yerinde uygulanan kısa çalışma süresi, haftalık normal çalışma süresinin üçte birinden az olamayacak. Kısa çalışma ödeneğinin kesilme durumları arasında, işyerinin olumsuz etkilenmesi, iş sözleşmesinin sona ermesi, farklı iş yerine nakil ve yaşlılık aylığı almaya başlama gibi durumlar yer alıyor.

Yönetmeliğin Yürürlüğe Giriş Tarihi

Yönetmelik hükümleri, 1 Mart 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. Önceki yönetmelik ise yürürlükten kaldırıldı ve daha önce kısa çalışma başvurusu yapılmış olan durumlar için eski düzenlemeler geçerli olmaya devam edecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.