DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18477361,29%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lazzarini: Gazze’deki UNRWA Okullarına Yönelik İsrail Saldırıları Devam Ediyor
  • Günün Manşeti
  • Dünya
  • Lazzarini: Gazze’deki UNRWA Okullarına Yönelik İsrail Saldırıları Devam Ediyor

Lazzarini: Gazze’deki UNRWA Okullarına Yönelik İsrail Saldırıları Devam Ediyor

ABONE OL
Temmuz 10, 2024 19:16
Lazzarini: Gazze’deki UNRWA Okullarına Yönelik İsrail Saldırıları Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lazzarini’den İsrail’e Sert Eleştiri: “Uluslararası İnsancıl Hukuk Göz Ardı Edilemez”

Sosyal medya platformu X üzerinden yapılan açıklamada, UNRWA Komiseri Lazzarini, Gazze’de son zamanlarda artan İsrail saldırılarına dikkat çekti. Lazzarini, İsrail’in son 4 günde sığınma merkezine dönüşen 4 okula yönelik düzenlediği saldırıları kınadı. “Uluslararası insancıl hukukun açıkça göz ardı edilmesi yeni normal olamaz.” ifadesini kullanan Lazzarini, duruma tepkisini net bir şekilde dile getirdi.

Gazze’deki UNRWA Okullarının Durumu Vahim

Lazzarini, İsrail saldırılarının başladığı günden bu yana Gazze’deki UNRWA okullarının üçte ikisinin vurulduğunu belirtti. Okulların ağır hasar aldığını ve hedef alındığını aktaran Lazzarini, Gazze’nin çocuklar için artık güvenli bir yer olmadığını vurguladı. UNRWA’ya ait 183 okul bulunan Gazze’de, saldırılar sonucunda en az 50 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail’in 4 Okula Düzenlediği Saldırılar

İsrail’in son 4 günde Gazze’de gerçekleştirdiği okul saldırılarına ilişkin detaylar da paylaşıldı. Nuseyrat ve Han Yunus bölgelerinde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı okullara yapılan saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Lazzarini, derhal ateşkes çağrısında bulunarak, yaşanan insanlık dramına son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.