DOLAR 33,9999 0.3%
EURO 37,8384 0.61%
ALTIN 2.820,810,41
BITCOIN 1966761-2,91%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’den Türkiye Ziyareti Açıklaması

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’den Türkiye Ziyareti Açıklaması

ABONE OL
Eylül 4, 2024 19:06
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’den Türkiye Ziyareti Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Mısır ve Türkiye Arasındaki İlişkilerin Gelişeceğine İşaret

Sisi, Türkiye ziyaretinin iki ülke arasındaki köklü ilişkilerin daha da gelişeceğinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Mısır ile Türkiye arasında ortak bir tarih ve birçok ortak payda olduğunu vurgulayan Sisi, turizm ve ticaret alanlarında işbirliğinin arttığına dikkat çekti.

Bölgesel Konularda İşbirliği Kararı

Mısır Cumhurbaşkanı, Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkiler çerçevesinde beraber koordinasyonun önemine vurgu yaptı. Özellikle bölgesel konuları ele alarak insani krizlere karşı birlikte hareket etme kararı aldıklarını ifade etti.

Filistin Meselesine Destek

Sisi, Türkiye’nin yürüttüğü diplomasiye tam destek verdiklerini belirtirken, başta Gazze ve Filistin’deki kardeşler olmak üzere daha yoğun çalışma gerekliliğine dikkat çekti. Ateşkesin sağlanması, İsrail’in Batı Şeria’daki ihlallerinin son bulması ve 1967 sınırları içinde Doğu Kudüs’ün başkenti olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması konusunda hızlı adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r