DOLAR 32,2889 0.07%
EURO 34,8538 0.29%
ALTIN 2.398,790,25
BITCOIN %
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MÜSİAD Genel Başkanı: Türk İş Adamlarına Suudi Arabistan’da Büyük Fırsatlar
  • Günün Manşeti
  • Ekonomi
  • MÜSİAD Genel Başkanı: Türk İş Adamlarına Suudi Arabistan’da Büyük Fırsatlar

MÜSİAD Genel Başkanı: Türk İş Adamlarına Suudi Arabistan’da Büyük Fırsatlar

ABONE OL
Mart 10, 2024 21:05
MÜSİAD Genel Başkanı: Türk İş Adamlarına Suudi Arabistan’da Büyük Fırsatlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlişkilerin Güçlenmesi Yeni Fırsatlar Doğuruyor

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki devlet başkanları arasındaki ilişkilerin güçlenmesinin, iş adamlarına büyük fırsatlar sunduğunu belirtti. Asmalı, bu dönemin tarihi bir fırsat olduğunu vurgulayarak, iş dünyasının önünde çok büyük atılımların olduğuna dikkat çekti.

Ticaret Hacmi Yükseliyor

Asmalı, son iki yılda Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ticari ilişkilerin belirgin şekilde arttığını ifade ederek, 2023’te iki ülke arasındaki ikili ticaret hacminin 6,8 milyar dolara ulaşarak son 8 yılın en yüksek rakamına çıktığını açıkladı.

Suudi Arabistan’ın Vizyonu ve Yatırımları

Asmalı, Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonu’na büyük önem verdiklerini belirterek, bu çerçevede 2034’te Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacaklarını ve 3,3 trilyon dolarlık yatırımlar planladıklarını dile getirdi. Bu yatırımların inşaat sektörüne odaklanacağını belirten Asmalı, Türk müteahhitlik sektörünün bu projelerde önemli bir rol oynayabileceğini ifade etti.

Yatırım Fırsatları Çeşitleniyor

Asmalı, Suudi Arabistan’ın sadece inşaat sektöründe değil, turizmden sağlığa, enerjiden dijital dönüşüme kadar birçok alanda yatırım fırsatları sunduğunu belirtti. Suudi Arabistan’ın Türk iş adamlarına ciddi destekler verdiğini vurgulayan Asmalı, bu dostane ilişkilerin iş dünyasına önemli avantajlar sağladığını dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.