DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Netanyahu: “Refah’a Saldırıları Sürdüreceğiz”

Netanyahu: “Refah’a Saldırıları Sürdüreceğiz”

ABONE OL
Nisan 9, 2024 19:04
Netanyahu: “Refah’a Saldırıları Sürdüreceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Netanyahu, Gazze Operasyonunu Değerlendirdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tel Hashomer’deki bir askeri üsse yaptığı ziyarette, Gazze’ye yönelik operasyonlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Netanyahu’nun Açıklamaları

Netanyahu, Gazze’ye yönelik saldırıların amacının “esirleri evlerine geri getirmek, Hamas’ı ortadan kaldırmak ve Gazze’nin İsrail için bir tehdit oluşturmamasını sağlamak” olduğunu vurguladı. Ayrıca, Refah’a yapılan kara saldırısının devam edeceğini belirterek, “Hiçbir güç bizi durduramayacak” dedi.

Refah Şehri ve Endişeler

Refah, İsrail’in hedef aldığı bölgelerden biri ve saldırılar sonucunda yerlerinden edilen Filistinlilerin sığındığı önemli bir şehir haline geldi. Ancak, yeterli konut olmaması nedeniyle sığınanların çoğu derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor.

İsrail’in Refah’a kara saldırısı başlatması halinde, sivillerin Gazze’de sığınacak güvenli bir yerinin kalmayacağı endişesi büyük.

Netanyahu’nun Talimatı

Başbakan Netanyahu, İsrail ordusu ve güvenlik teşkilatına 9 Şubat’ta “Refah’a saldırı planı hazırlanması” talimatını vermişti. Netanyahu’nun açıklamaları ve aldığı kararlar uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırmış durumda.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r