DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pakistan’da Bombalı Saldırı: 7 Asker Şehit Oldu

Pakistan’da Bombalı Saldırı: 7 Asker Şehit Oldu

ABONE OL
Mart 16, 2024 19:06
Pakistan’da Bombalı Saldırı: 7 Asker Şehit Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayber Pahtunhva’da 7 Asker Hayatını Kaybetti

Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletinde düzenlenen bombalı saldırılarda 7 asker yaşamını yitirdi. Dawn gazetesine göre, Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Birimi (ISPR) tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Veziristan bölgesindeki askeri karakola bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi ve ardından “çok sayıda intihar saldırısı” gerçekleştirildi.

Saldırıyı Düzenleyen Militanlar Öldürüldü

Açıklamada, intihar saldırılarında 5 askerin hayatını kaybettiği bildirilirken, saldırıyı düzenleyen “teröristlere” yönelik operasyonda 2 subayın yaşamını yitirdiği ifade edildi. Operasyonda saldıran 6 “silahlı militanın” ise güvenlik güçlerince öldürüldüğü kaydedildi.

Liderlerden Kınama ve Başsağlığı Mesajları

Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada Başbakan Şahbaz Şerif, saldırıyı “korkakça” olarak nitelendirerek, “Ben ve bütün ulusumuz, canlarını feda eden şehitlerimizle gurur duyuyoruz.” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Pakistan’ın terörizmi tamamen ortadan kaldırma konusunda kararlı olduğunu vurgulayarak, saldırıda hayatını kaybeden subay ve askerler için rahmet diledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.