DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22360642,65%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saç Dökülmesini Önlemenin 3 Etkili Yolu

Saç Dökülmesini Önlemenin 3 Etkili Yolu

ABONE OL
Haziran 8, 2024 18:20
Saç Dökülmesini Önlemenin 3 Etkili Yolu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1. Dengeli Beslenme

Dr. Candace Spann, saç dökülmesinin genellikle yaşla birlikte yaygın olduğunu belirtiyor ancak saç dökülmesinin kişinin öz imajına ve duygusal sağlığına zarar verebileceğini vurguluyor. Beslenme alışkanlıklarınıza dikkat etmek, sağlıklı ve gür saçlar için önemli bir adımdır. Vitaminler, yararlı besinler ve protein içeren bir diyet saç foliküllerini destekler. Ayrıca, şeker alımını azaltmak, saç derisi iltihaplarını ve saç dökülmesini önleyebilir. Vitamin eksikliklerini takviyelerle gidermek de saç dökülmesini engelleyebilir.

2. Günlük Rutine Dikkat

Saç dökülmesini önlemek için günlük rutininize dikkat etmek önemlidir. Saç tellerinizi agresif bir şekilde fırçalamaktan kaçınmalı ve kaliteli fırça veya taraklar kullanmalısınız. Ayrıca, uyku düzeninizin düzgün olması ve yumuşak dokulu yastık kılıfları kullanmanız saç sağlığınız için önemlidir. Saç bakım yağları ve saç derisi masajı da saç büyümesini teşvik edebilir.

3. Saç Bakım Ürünleri

Saç bakım ürünleri seçerken içeriklerine dikkat etmek önemlidir. Dr. Spann, minoksidil, biyotinoil tripeptid-1, biberiye yağı gibi bileşenlerin faydalı olduğunu belirtiyor. Ayrıca, ürünlerin içinde parabenler, sert sülfatlar ve ftalatlar gibi zararlı maddelerin bulunmamasına da özen gösterilmelidir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.