DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22230942,96%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Uzay Yolculuğu Öncesi Atasever İle Son Hazırlıkları Görüştü
  • Günün Manşeti
  • Teknoloji
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Uzay Yolculuğu Öncesi Atasever İle Son Hazırlıkları Görüştü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Uzay Yolculuğu Öncesi Atasever İle Son Hazırlıkları Görüştü

ABONE OL
Haziran 9, 2024 14:19
Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Uzay Yolculuğu Öncesi Atasever İle Son Hazırlıkları Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Kacır, Uzay Görevindeki Heyecanı Paylaştı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın yaşadığı heyecanı, bugün gerçekleştirecekleri uzay misyonunda benzer bir şekilde hissettiklerini ifade etti. Bakan Kacır, insanlı uzay misyonlarının, medeniyetin bilim, teknoloji ve uzay araştırmalarında yeniden doğuşunun öncüsü olacağını belirtti.

Misyonun Detayları ve Hedefleri

Bakan Kacır, uzay misyonunun 1 ila 90 dakika süreceğini ve 7 farklı bilimsel çalışmanın yer alacağını vurgulayarak, Alper Gezeravcı’nın gerçekleştirdiği insanlı ilk uzay bilim misyonunun bir sonraki adımlarını atacaklarını söyledi. Bu misyonun, Türk gençlerine ilham kaynağı olacağını ve gelecekte daha birçok gencin farklı alanlarda başarılı olacağını belirtti.

Deneylerin Detayları ve Anlamları

Uzay misyonu sırasında kullanılacak kıyafetlerde bulunan deney düzeneklerini anlatan Atasever, beyin aktivitesi ölçüm cihazından, radyasyon dozimetresine kadar birçok farklı deneyin gerçekleştirileceğini açıkladı. Aynı zamanda, insülin kalemleriyle diyabetli bireyler için uzayda uzun süre kalma olasılığını artıracak denemelerin yapılacağını belirtti.

Uzay Görevi ve Beklentiler

Atasever, üzerinde taşıyacağı deney ekipmanlarıyla birlikte insan fizyolojisi deneylerini gerçekleştireceklerini ve bu sayede farklı bir görev profiline sahip uçuşun insan fizyolojisi üzerindeki etkilerini araştıracaklarını ifade etti. Görevini başarıyla tamamladıktan sonra yurda dönüşünü ve buluşmayı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.