DOLAR 32,3991 0.04%
EURO 34,5614 -0.1%
ALTIN 2.382,150,10
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tüketici Birliği Federasyonu Uyarıyor: İnternet Aboneliği Dolandırıcılığına Dikkat!
  • Günün Manşeti
  • Ekonomi
  • Tüketici Birliği Federasyonu Uyarıyor: İnternet Aboneliği Dolandırıcılığına Dikkat!

Tüketici Birliği Federasyonu Uyarıyor: İnternet Aboneliği Dolandırıcılığına Dikkat!

ABONE OL
Nisan 14, 2024 21:05
Tüketici Birliği Federasyonu Uyarıyor: İnternet Aboneliği Dolandırıcılığına Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nihat Altay: Tüketicilerin Mağduriyeti Artıyor

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, son zamanlarda internet aboneliği işlemleri için tüketicilerin sıkça rahatsız edildiğini belirterek, bu konuda uyarılarda bulundu.

Dolandırıcılar Hedefteki Numaraları Kullanıyor

Altay, tüketicilerin 0212, 0312, 0800 ve 0850 gibi numaralardan aranarak abonelikleri hakkında yanıltıcı bilgilerle kandırıldığını ve mağdur edildiğini ifade etti. Arayanların tüketiciyi yeni abonelik yapmaya ikna edip, eski aboneliği sonlandırarak cayma bedeli ödeterek dolandırdığını belirtti.

Çözüm Bekliyoruz

Altay, tüketicilere çağrıda bulunarak, kendilerini arayan numaralara itibar etmemeleri ve işlem yapmadan önce hizmet aldıkları firmaları doğrulamaları gerektiğini vurguladı. Numaraların tespit edilip önlem alınması gerektiğini belirten Altay, vatandaşların bu tarz dolandırıcılıklardan korunması için çözüm beklediğini dile getirdi.

Vatandaşlar Uyarıyor

Altay’ın uyarılarına destek veren vatandaşlar da, özellikle 60 yaş üzeri kişilerin bu tür dolandırıcılıklara daha fazla hedef olduğunu belirtti. Arayan numaraları engelleyerek önlem aldığını ifade eden vatandaşlar, tüketicilerin bu tür tuzağa düşmemesi için bilinçli olmaları gerektiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.