DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2149800-0,41%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

TÜSİAD’ın Küresel Riskler Raporu Açıklandı

TÜSİAD’ın Küresel Riskler Raporu Açıklandı

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 21:16
TÜSİAD’ın Küresel Riskler Raporu Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Turan: Küresel Görünümde Zorlu Bir Süreç Bekleniyor

TÜSİAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Dünya Ekonomi Forumu’nda tanıtılan “Küresel Riskler Raporu” bu yıl Zurich, Marsh ve TÜSİAD işbirliğinde sunuldu. Raporda yer alan anket sonuçlarına değinen Turan, katılımcıların sadece yüzde 16’sının kısa vadede küresel görünümün stabil olacağını düşündüğünü belirtti.

Küresel Riskler: Çevresel ve Sosyal Sorunlar Öne Çıkıyor

Orhan Turan, raporda gelecek dönemde öne çıkacak riskleri şu başlıklar altında paylaştı: “Çevresel Riskler” (iklim değişikliği, hava olayları), “Sosyal Riskler” (göç, toplumsal kutuplaşma) ve “Dezenformasyon Çağı Riski”. Türkiye’nin iklim değişikliğinden etkilenecek bölgeler arasında olduğunu vurgulayan Turan, ekolojik sistemlerin korunması gerektiğini belirtti.

Göç ve Toplumsal Kutuplaşma Ön Planda

Turan, 10 yıl içinde küresel riskler arasında toplumsal kutuplaşma, ekonomik fırsat eksikliği ve göç konularının öne çıkacağını ifade etti. Türkiye’nin de son yıllarda büyük bir göç gerçeğiyle karşı karşıya olduğunu dile getirdi ve nitelikli insan kaynağının beyin göçüyle kaybedildiğine dikkat çekti.

Yapay Zeka ve Küresel Ekonomi

Turan, yapay zekanın küresel GSYH’yi %7 artırabileceğini öngördü. Ancak yapay zekanın beraberinde getirdiği risklerin de göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Turan, iş dünyasının teknolojik fırsatları değerlendirirken risklere karşı hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r