DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22367111,04%
İstanbul
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Van’da İlkbahar ve Kışın İlginç Buluşması

Van’da İlkbahar ve Kışın İlginç Buluşması

ABONE OL
Mayıs 1, 2024 23:08
Van’da İlkbahar ve Kışın İlginç Buluşması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van’da İlkbaharın Gelişi

Van’da yaşanan çetin kışın ardından hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ağaçlar çiçek açtı ve meralar yeşile büründü. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar aylar sonra ahırlardan çıkarak meralara götürüldü.

Van’ın İki Yüzü

Van Gölü kıyılarındaki çiçek açan badem ağaçları ve Akdamar Adası’ndaki manzara ile ters lalelerle süslenen bölgeler, ilkbaharın tüm güzelliklerini sergilerken, bazı noktalarda ise kış mevsimi hala etkisini sürdürüyor.

Karla Mücadele ve İlginç Hava Durumu

Yukarı Narlıca Mahallesi’nde besiciler hayvanlarını merada otlatırken, Bahçesaray kara yolunda karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü Ekip Şefi Murat Yücel, 7 metre karla kaplı alanların bulunduğunu belirterek, karla mücadelenin devam edeceğini söyledi.

İlginç Mevsim Çatışması

Vanlılar, yaşadıkları ilginç mevsim çatışmasını şu sözlerle anlatıyor: Yukarı çıkıldıkça kış manzarasıyla karşılaşılırken aşağıda ise ilkbaharın güzellikleri yaşanıyor. Besici Salih Kaplan da, sağ tarafta karla kaplı alanların olduğunu, sol tarafta ise baharın erken geldiğini belirterek, bu sene kış mevsiminin çok zor geçtiğini dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.