DOLAR 32,5120 0.01%
EURO 34,9650 0.14%
ALTIN 2.420,70-0,04
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vatikan, Taşıyıcı Anneliğe Karşı Yeni Bildirge Açıkladı

Vatikan, Taşıyıcı Anneliğe Karşı Yeni Bildirge Açıkladı

ABONE OL
Nisan 8, 2024 19:05
Vatikan, Taşıyıcı Anneliğe Karşı Yeni Bildirge Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatikan’ın İman Doktrini Kurulu Bakanlığı, “Sonsuz Onur” Bildirgesini Duyurdu

Vatikan’a bağlı İman Doktrini Kurulu Bakanlığı, Hristiyan antropolojisine göre insan onurunun vazgeçilmez doğasına bağlılığı teyit eden ve taşıyıcı annelik yöntemine karşı çıkan 5 yıllık bir çalışmanın ürünü olan yeni bildirgesi “Sonsuz Onur”u (Dıgnitas Infinita) kamuoyuna açıkladı.

“Çocuk, Her Zaman Bir Hediyedir ve Asla Ticari Bir Sözleşmenin Temelinde Olamaz”

Bildirgede, taşıyıcı annelik uygulamasının kadın ve çocuğun onurunu ihlal ettiği vurgulanarak, “Çocuk, her zaman bir hediyedir ve asla ticari bir sözleşmenin temelinde olamaz. Anne rahmindeki doğmamış çocuktan başlayarak, insan yaşamı bastırılamaz ya da ticari bir meta haline getirilemez. Bu bakımdan, kadının ve çocuğun onurunu ciddi şekilde zedeleyen sözde taşıyıcı annelik uygulaması esef vericidir” ifadelerine yer verildi.

Ulusal ve Uluslararası Düzeyde Taşıyıcı Annelik İçin Yasak Çağrısı

Bildirgede, taşıyıcı annelik uygulamasının maddi ihtiyaç durumunun istismar edilmesine dayandığı belirtilerek, uluslararası topluma bu uygulamanın evrensel olarak yasaklanması konusunda kararlılık çağrısı yapıldı.

Papa Franciscus’un ve İtalyan Hükümetinin Taşıyıcı Annelik Konusundaki Tutumu

Papa Franciscus, geçen hafta taşıyıcı anneden doğan ve konuya karşı mücadele eden Olivia Maurel ile görüşmüş, ocak ayında taşıyıcı annelik uygulanmasının küresel ölçekte yasaklanması çağrısı yapmıştı. İtalya’da ise sağ koalisyon iktidarı, taşıyıcı anneliğin evrensel suç sayılmasına ilişkin kanun teklifini parlamentoya sunmuş ve Temsilciler Meclisi’nde onay almıştı.

İtalyan vatandaşların yurtdışından taşıyıcı annelik yöntemiyle çocuk sahibi olmalarını cezalandıran kanun teklifinin yasalaşması için Senato’nun da onay vermesi gerekiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r