DOLAR 32,4488 0.03%
EURO 34,7967 -0.21%
ALTIN 2.428,95-0,24
BITCOIN 20639951,29%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yapay Zeka ve Siber Güvenlik Üzerine Prof. Dr. Bıçakçı’dan Değerlendirmeler

Yapay Zeka ve Siber Güvenlik Üzerine Prof. Dr. Bıçakçı’dan Değerlendirmeler

ABONE OL
Nisan 14, 2024 14:05
Yapay Zeka ve Siber Güvenlik Üzerine Prof. Dr. Bıçakçı’dan Değerlendirmeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapay Zeka Alanındaki Son Gelişmeler

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bıçakçı, yapay zeka teknolojisindeki son gelişmeleri değerlendirdi. Bıçakçı, “ChatGPT” ve “Devin” gibi yapay zeka yazılımlarının çıkışının önemli bir adım olduğunu belirtti.

İnsanların İş Hayatına Etkisi

Prof. Dr. Bıçakçı, yapay zeka teknolojisinin iş hayatını nasıl etkileyeceğine dair değerlendirmelerde bulundu. Yapay zekanın rutin işlerde daha etkili olacağını ve bu durumun bazı mesleklerin varlığını azaltabileceğini ifade etti.

Siber Güvenlik ve Yapay Zeka

Bıçakçı, siber güvenlik alanındaki gelişmeleri de değerlendirdi. “Deepfake” gibi teknolojilerin artmasıyla siber suçların yeni boyutlar kazandığını ve daha fazla siber güvenlik uzmanına ihtiyaç duyulacağını belirtti. Ayrıca, yapay zekanın siber güvenlik açısından olası etkilerini ele aldı.

Yerli Yapay Zeka Çalışmaları

Prof. Dr. Bıçakçı, yapay zeka teknolojisinin yerli alternatiflerinin üretilmesi gerektiğini vurguladı. Ülkelerin güvenliğini etkileyebilecek bu teknolojilerin, yerli olarak geliştirilmesi ve projelerin korunması gerektiğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.