DOLAR 32,5657 -0.01%
EURO 34,9247 0.05%
ALTIN 2.429,830,00
BITCOIN %
İstanbul
21°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yataş Grup 3 Yıl İçinde E-Ticarette 30 Kat Büyüyecek

Yataş Grup 3 Yıl İçinde E-Ticarette 30 Kat Büyüyecek

Mobilya ve yatak sektörünün lider şirketlerinden Yataş Grup, e-ticaretteki gücünü perçinledi. Yataş Bedding markasıyla uzun yıllardır online satış hizmeti sunan Yataş Grup, mart ayı itibarıyla Enza Home ve Puffy online mağazalarını da tüketicilerle buluşturdu.

ABONE OL
Nisan 28, 2022 09:56
Yataş Grup 3 Yıl İçinde E-Ticarette 30 Kat Büyüyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi ile değişen tüketici alışkanlıkları neticesinde e-ticarete olan ilgi arttı. Tüketiciler önceki yıllarda internetten satın almayı düşünmeyeceği birçok ürünü, online mağazalardan satın almaya alıştı. Bu ürünler arasında mobilyada kendine önemli bir yer buldu. Yataş Bedding markasıyla uzun yıllardır online satış hizmeti sunan Yataş Grup, bu bilinçle hareket ederek Enza Home ve Puffy markalarını da e-ticarete taşıdı. Yataş Grup’un en geniş pazaryeri olarak kurgulanan Enza Home ve Puffy online mağazaları Mart ayı itibarıyla satışa başladı. Ayrıca tüketicilere 6 farklı pazaryeri üzerinden de ulaşan Yataş Grup, bulunduğu tüm kategorilerde kendine ciro liderliği hedefini koydu.

 

“E-ticaret ciromuzun 2022’de 600 milyon TL’yi aşmasını bekliyoruz”

Enza Home online mağazası için 1 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım yaptıklarını söyleyen Yataş Grup E-Ticaret Direktörü Sevil Tutcu, “Dünyada ilk kez bir internet sitesinden takım sayfalarından satış yapabileceğimiz altyapı kuruldu. 35.000 görsel hazırlandı. 9000 SKU için sipariş, ürün, stok ve fiyat entegrasyonları yapıldı. Bunun yanı sıra 73 ilde sevkiyat ve montaj hizmeti verilebilecek şekilde bir altyapı kurduk. Yaptığımız bu yatırımlar neticesinde 2019’da yurtiçi ve yurtdışı toplamda yaklaşık 20 milyon TL olan e-ticaret ciromuzun 2022’de 600 milyon TL’yi aşmasını, yurtiçi ve yurtdışı online satışın payının toplam cironun yüzde 12’sine ulaşmasını bekliyoruz. 3 yıl içinde ise 30 katlık bir büyümeyi öngörüyoruz” dedi.

 

“Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik uygulamalarına yatırım yapıyoruz”

Yataş Grup E-Ticaret Direktörü Sevil Tutcu, online mağaza için yapmayı planladıkları yeni yatırımlara ilişkin şu bilgileri verdi: “Müşterilerimize evlerini kendi tarzlarına göre dekore edebilmeleri için onlara fikir vermek, kendi tarzlarına ve ihtiyaçlarına uygun ürünlerle buluşmalarını sağlamak istiyoruz. Bu çerçevede artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik uygulamalarına yatırım yapıyoruz. Evlerini kendilerinin dekore edebileceği, farklı ürünlerin evlerinde nasıl görüneceğini hayal edebilecekleri bir yapı kurgulamayı hedefliyoruz. Ayrıca müşterilerimizin online mağazamızda ürün incelerken, ihtiyaç duyduklarında mağaza personellerimizle direkt görüşüp ürünler hakkında bilgi alabilecekleri bir altyapı üzerinde de çalışıyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.