DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22349891,44%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, Türkiye-Almanya Yatırım Konferansı’nda Konuştu
  • Günün Manşeti
  • Ekonomi
  • Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, Türkiye-Almanya Yatırım Konferansı’nda Konuştu

Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, Türkiye-Almanya Yatırım Konferansı’nda Konuştu

ABONE OL
Haziran 8, 2024 21:17
Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, Türkiye-Almanya Yatırım Konferansı’nda Konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Burak Dağlıoğlu, Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nde düzenlenen Türkiye-Almanya Yatırım Konferansı‘nda konuştu. Dağlıoğlu, Almanya’da Türkiye’nin uluslararası yatırımcılar için bir yatırım destinasyonu olarak tanıtılmasının öncelikli hedefleri olduğunu belirtti.

Almanya-Türkiye İlişkileri ve Yatırımlar

Dağlıoğlu, Türkiye ile Almanya arasındaki ticaret hacminin yaklaşık 50 milyar dolar olduğunu ve bu rakamın önümüzdeki yıllarda hızla büyüyebileceğini öngördüklerini söyledi. Almanya’nın Türkiye’deki en önemli yatırımcı ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Dağlıoğlu, bazı Almanya merkezli şirketlerin Türkiye’de 100 yıldan fazla faaliyet gösterdiğine dikkat çekti.

Türkiye’nin Yatırım Potansiyeli

Dağlıoğlu, Türkiye’nin hızlı büyüyen bir ekonomi olduğunu ve yatırım ortamını sürekli güncel tuttuğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin coğrafi konumunun küresel pazarlara erişim için büyük bir avantaj sunduğunu vurguladı. Yeşil dönüşümün önemine de işaret eden Dağlıoğlu, Türkiye’nin bu dönüşüme hazır olduğunu ve Alman şirketler için en iyi merkezlerden birisi olacağını aktardı.

Yatırımcı İlgisi ve Ekonomi Programı

Dağlıoğlu, Türkiye’nin uyguladığı yeni ekonomi programının uluslararası yatırımcılar için değer önerilerini güçlendirdiğini belirterek, finansal istikrarın öncelendiği programın ülkeye uluslararası yatırımcı ilgisini artırdığını ifade etti. Ayrıca, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesi ve Türkiye’nin Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) gri listesinden çıkışının yatırımcılar için pozitif etkileri olacağını değerlendirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.