DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22230942,96%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yazar Ferzan Tomruk İle Söyleşiler…

Yazar Ferzan Tomruk İle Söyleşiler…

ABONE OL
Mayıs 21, 2024 09:39
Yazar Ferzan Tomruk İle Söyleşiler…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yazar Ferzan Tomruk İle Söyleşiler…

 

Soru : Ferzan Bey öncelikle kendinizden biraz bahseder misiniz?

 

  • Baran Bey, merhaba… Öncelikle bu söyleşi için teşekkür ediyorum. Kısaca kendimden bahsedeyim: Üç erkek kardeşin en küçüğü olarak Lüleburgaz’da dünyaya geldim. Küçük yaşlarda yani ilkokulun ilk yıllarına denk gelir; aile büyüklerim benim hayal gücümün ve bu hayallerle örülmüş hikayemsi dinletilerimin farkına vardıklarında aslında benim için bir yön çizildiğinin farkında değildim. Özellikle bayramlarda bir araya gelişlerde beni karşılarına oturtup hikâye anlatmamı isterlerdi. Bu doğuştan bir yeti olabilir ancak zaman geçtikçe okuma, yazma ve anlatma kabiliyetlerimi artırmak için gizliden gizliye bu yönde çalışmalar yaptığımı itiraf edebilirim. İlkokul son sınıfına kadar bu durum hikâye ve öykü olarak devam etti. Ortaokul yıllarında şiire yöneldim. O yıllardan beri gerek şiir ve gerekse öykü yazmaya devam ediyorum.

 

Yazıtlarımda sade ve anlaşılır bir dil kullanmaya özellikle dikkat ediyorum.

 

Soru : Peki teşekkür ediyorum, yazmış olduğunuz “Ruh İle Beden Arasında Bir Ben” adlı kitabınızın içeriğinden bahsedebilir misiniz?

 

  • Kitabım bir şiir kitabıdır. Uzun yılların birikiminden oluşmaktadır. Şiir söz sanatlarının hemen hemen hepsini bu kitapta yer alan eserlerde bulabilirsiniz. Serbest, hece, beyit ne ararsanız. Ancak şöyle bir çekincem var ki; şiir bir duyguyu bir düşünceyi edebi yönden okuyucuya iletmesi, hissettirmesi önemlidir ancak okuyucunun da şiir sanatları hakkında biraz bilgisi olmalıdır.

 

Diğer yandan bana göre çok önemli olan bir açıklamayı bu söyleşide yapmam gerekiyorsa: Okuyucularımın benim eserlerimi üç farklı zaman diliminde değerlendirmeleri ve bu kriterlere göre okuyup anlamaya çalışmaları çok faydalı olacaktır.

 

Geçmiş ve yaşanmışlıklardan oluşanlar,

An itibariyle yaşanılmakta olanlar,

Geleceğe hitap edenler…

Kısaca geçmişi herkes anlatabilir ama ben çoğunlukla geleceği anlatmayı tercih ediyorum.

 

Soru : Peki teşekkürler. Çok kısa bir sürede çok büyük bir ilgi topladınız, şu an sosyal medya sizi konuşuyor ve kitabınızın ismini çok satanlar listesine yazdırmayı başardınız. Bu başarınızın sırrı nedir, yaşadığınız bu duyguyu tarif eder misiniz?

 

  • Ben edebiyatçı değilim öyle bir eğitim de almadım. Şair veya yazarlık sıfatını üstüme etiket olarak almayı hiç düşünmedim ve böyle bir hedefim de olmadı. Tek çıkış yolum yıllardır saklamış olduğum eserleri Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında ortaya çıkarmak ve gelecek nesillerime bir anı bırakmak istedim. Kısaca “söz uçar, yazı kalır” diyerek yola çıkmış oldum.

 

Çok satan olmak ve başarılı olmak gibi bir düşüncem yoktu. Tabii ki güzel bir duygu. Benim mesleğim veya geçim kaynağım bu değil. Ben Mali Müşavirim ve mesleğimi de çok severek yapıyorum.

 

Soru : Anlıyorum, peki yeni bir kitap projeniz var mı?

 

  • Evet yeni bir kitap projem var. Kısmet olursa Öykülerimi kitaplaştırmak istiyorum. Tematik öyküler… Konularından bahsetmek gerekirse; her okuyanın sol yanına ve insanlığına hitap edecek, geçmişten gelip geleceğe ışık olabilecek bir eser olacak diyebilirim.

 

Soru : Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Son olarak sizi okuyan, takip eden okurlarımıza söylemek istediğiniz bir şey var mı?

 

  • Başta siz olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. İyi konuşalım, iyi dinleyelim, iyi anlatalım, iyi anlayalım. Bir atasözü der ki: “Kulağınla duyduğunun hiç birisine gözünle gördüğünün yarısına inan.” Konuşarak, anlaşarak ve biraz da bakış açımızı değiştirebilirsek her şeyi çözümleyebiliriz. Sağlıcakla kalın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.