DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22388732,68%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yazar Fırat Serin İle Söyleşiler…

Yazar Fırat Serin İle Söyleşiler…

ABONE OL
Mayıs 20, 2024 23:21
Yazar Fırat Serin İle Söyleşiler…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yazar Fırat Serin İle Söyleşiler…

 

Soru  : Fırat Bey öncelikle kendinizden biraz bahseder misiniz?

 

Ben Fırat SERİN 5 aralık 1999 Elazığ doğumluyum. Aslen ise Tunceliliyim. Üniversite hayatım da dahil olmak üzere tüm eğitim hayatımı Elazığ’da sürdürdüm. Uzun zamandır özel sektör işlerde çalışarak geçimimi sağlamaktayım. Sanat aşkım ise çok daha eskiye, çocukluk zamanlarıma dayanmakta. Çizimler yapmak ve bir şeyler yazmak oldum olalı hep haz aldığım şeylerdi. Çünkü boş bir kâğıt üzerindeki özgürlüğü başka hiçbir yerde, hiçbir şeyde tatmamıştım. Kâğıtlar bana aitti, içimin birer yansımasıydı kâğıda düşen her bir çizgi.

İlk kitabım olan Sirk 2023 yılında okurla buluştu. İkinci kitabım ise daha yeni satışa çıkma şansı buldu.

Yazar olmak hep istediğim bir şeydi ancak nihai hedefim gerçekten insanlara haz verebilecek onları etkileyebilecek eserler çıkarmak. Bu hedefi gerçekleştirmek için ise elimden geleni yapıyorum.

 

Soru  :  Peki teşekkür ediyorum, yazmış olduğunuz “Sirk” adlı kitabınızın içeriğinden bahsedebilir misiniz?

 

Sirk distopik bir hikâyenin vaat edeceği kasvete, korkunçluğa sahip bir kitap. Belki geçmişimiz belki günümüz ve belki de geleceğimiz ile özdeşleştirebileceğimiz, yakınlık bulacağımız bir dünyanın yansıması olabilir. Birçok eleştiri ve göndermeyle bezeli; çaresizlik ve korkuyu barındıran bir eser olduğunu söyleyebilirim. Bir kuklanın hizmet ettiği sirkin gerçeklerini fark edişini bizzat onun gözünden tanık oluyoruz bu kitapta.

 

Soru  : Teşekkür ederim. “Gösteri” adlı yeni kitabınız şuan da raflarda. Peki yeni kitabınızın konusu ne ve isminin özel bir anlamı var mı?

 

Konu olarak Sirk bir sistem eleştirisi iken Gösteri daha çok insanlara yoğunlaşan, toplumu eleştiren bir eser. İnsanlığın sahteliğini ve aslında korkunç bir topluluk olduğunu onlara farklı bir yolla göstermeyi hedefleyen bir müzisyeni konu alıyor. Alt metni daha iyi anlaşıldığı vakit okurun kendiyle daha net bir yakınlık kurabileceğini düşünüyorum. İsminin Gösteri olmasını ise; müzisyenimizin vereceği mesajı bir gösteri yoluyla vereceğinden ve en önemli anın bu gösteri olmasından dolayı tercih ettim.

 

Soru  : Peki teşekkürler. Yazdıklarınız okuyan kişilerin takdirini topluyor ve giderek daha çok okurun ilgisini çekiyor. Bu durum sizde nasıl duygular yaratıyor?

 

Okurun yazdığım şeye ilgi gösterip birkaç saat boyunca yalnızca o kitapla zaman geçirmesi gerçekten değerli bir duygu. Ve saatlerini ayıran bir okura gerçekten okunmaya değer bir eser bıraktığımı bilmek paha biçilemez bir şey.

 

Soru   : Anlıyorum, peki yeni bir kitap projeniz var mı?

 

Elbette. Aslında bir değil birçok kitap projem var. Ancak en yakında çıkarmayı umduğum yalnızca bir kitap var. Şu anki durumumdan ve yoğunluğumdan dolayı üzerine pek düşemiyor, yazmaya fırsat bulamıyorum; ancak en kısa zamanda yazma sürecine yoğunlaşıp bir an önce okuyucuyla buluşturmayı hedefliyorum.

 

Soru  : Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Son olarak sizi okuyan, takip eden okurlarımıza söylemek istediğiniz bir şey var mı?

 

İlgi ve alakanız için size ve günümüz Türkiye’sinde kitap okudukları, kitaba para ayırdıkları için sevgili okurlara teşekkürlerimi sunarım.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.