DOLAR 32,2683 -0.03%
EURO 35,1052 0.03%
ALTIN 2.475,830,40
BITCOIN 21336780,31%
İstanbul
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Yeşil, yumuşak bir meyve olan kivi, C vitamini açısından takviyelere göre daha etkili’
  • Günün Manşeti
  • Sağlık
  • ‘Yeşil, yumuşak bir meyve olan kivi, C vitamini açısından takviyelere göre daha etkili’

‘Yeşil, yumuşak bir meyve olan kivi, C vitamini açısından takviyelere göre daha etkili’

ABONE OL
Şubat 12, 2024 15:08
‘Yeşil, yumuşak bir meyve olan kivi, C vitamini açısından takviyelere göre daha etkili’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni araştırma, kivinin C vitamini takviyelerinden daha hızlı ve uzun süreli destek sağladığını gösteriyor

Yeşil, yumuşak bir meyve olan kivinin, C vitamini açısından zengin olduğu biliniyor. Ancak şimdi araştırmacılar, meyvenin bize C vitamini takviyelerinden daha hızlı ve daha uzun süreli bir destek sağladığını belirtiyor.

Otago Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, kivinin canlılık ve ruh halini iyileştirdiğini gösteren sonuçlar elde etti

Yeni Zelanda’daki Otago Üniversitesi’nden araştırmacılar, C vitamini seviyesi düşük olan 155 yetişkinin sekiz haftalık beslenme tarzını takip etti. Katılımcılar her gün ya bir C vitamini takviyesi ya plasebo aldılar ya da iki kivi yediler ve ardından akıllı telefon anketleri aracılığıyla canlılıklarını, ruh hallerini, uyku kalitelerini ve fiziksel aktivitelerini bildirdiler.

British Journal of Nutrition’da yayınlanan sonuçlar, kivinin dört gün içinde canlılığı ve ruh halini iyileştirdiğini ve bu artışın etkisinin 14-16 gün civarında zirveye ulaştığını gösterdi. Öte yandan C vitamini takviyeleri, ruh halini 12. güne kadar iyileştirdi.

Kivinin etkisi hızlı ve belirgin bir şekilde hissediliyor

Araştırmanın başyazarı Dr. Ben Fletcher, “Bu, yediğimiz şeylerin nasıl hissettiğimiz üzerinde nispeten hızlı bir etkiye sahip olabileceğini görmemize yardımcı oluyor.” dedi. Kivinin canlılık ve ruh halindeki iyileşme, C vitamini takviyelerine kıyasla daha hızlı ve belirgin bir şekilde hissediliyor.

Bu araştırma, kivinin sadece C vitamini açısından zengin olmasının ötesinde insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini gösteriyor. Kivinin tüketimi, daha iyi bir ruh hali ve artan enerji seviyeleri ile ilişkilendirilebilir. Bu nedenle, günlük beslenme düzenimize kivi eklemek, genel sağlığımızı desteklemek için önemli bir adım olabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r