DOLAR 32,4227 -0.03%
EURO 34,7584 -0.24%
ALTIN 2.429,02-0,24
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Hiç kimse Ukrayna’yı işgal etmeyi planlamıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Hiç kimse Ukrayna’yı işgal etmeyi planlamıyor

ABONE OL
Şubat 25, 2022 11:25
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Hiç kimse Ukrayna’yı işgal etmeyi planlamıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, kimsenin Ukrayna’yı işgal planı olmadığını belirterek, Ukrayna’nın savaşı bırakması halinde diyaloğa hazır olduklarını söyledi. Lavrov, ‘Ukrayna ateşkes yaptığında müzakereye hazırız. Ukrayna halkının zaten böyle bir şansı olacak. Kendi geleceklerini belirleme hakları olacak.’ dedi.

Lavrov, Ukrayna lideri Zelenskiy’nin ülkesinin tarafsız kalması konusunu konuşabileceğini söylemesini ‘yalan’ olarak nitelendirdi. Lavron şunları söyledi; Ukraynalıların bağımsız olmasını ve bütün halklarını temsil edecek hükümetlerinin olmasını istiyoruz.

Kimse Ukrayna’yı işgal etmeyi planlamıyor. Zelenskiy, tarafsızlık statüsünü konuşmaya hazırız derken yalan söylüyor. Ukrayna’daki hükümeti tanıma ihtimalimiz yok. Zelenskiy, güvenlik konusunda müzakere fırsatını kendisi kaçırdı. Silahlı çatışma dışında herhangi bir seçeneğimiz kalmamıştı. Diplomatik düzen sorunu çözemedi. Biz Kiev’i ikna etmeye çalıştık. Washington’ı, Batılı meslektaşlarımızı doğru yöne çekmeye çalıştık. Kilit araçları uygulayın dedik.

ABD’den güvenlik garantisi istedik. Ancak bunların en yüksek seviyede yapılması gerekiyordu. Bizim amacımız başkasının güvenliğini tehdit etmek değildi. Onlar bizi göz ardı ettiler. Bizim sunduğumuz öneriyi kabul edemeyiz dediler.

Ukrayna ateşkes yaptığında müzakereye hazırız. Ukrayna halkının zaten böyle bir şansı olacak. Kendi geleceklerini belirleme hakları olacak. Soykırım yapılmasına izin vermeyeceğiz. Kiev yönetimi batı kontrolü altında. ABD’nin liderliği altındaki batı Ukrayna’yı kontrol ediyor.

“BUNU NASIL HAKLI KILABİLİRSİNİZ?”

Basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a BBC muhabirinin yönelttiği soru bir anda gündemi değiştirdi.

BBC muhabiri, “Sayın Lavrov, söylemlerinizi bir kenara bırakırsak, ‘Bu özel bir askeri operasyon değil’ değil mi? Tam kapsamlı bir biçimde Ukrayna’nın işgal altında olduğunu görüyoruz. Bunu nasıl haklı kılabilirsiniz? Bir komşunuzu, egemen bir devleti işgal ediyorsunuz ve aynı zamanda bombalar yağdırıyorsunuz Ukrayna’ya?” diye sordu. Lavrov, “Ben bunu yanıtladım” derken, 2008’de Rusya’nın Ukrayna’nın NATO üyesi olamayacağı yönünde bir uyarı yaptığını söyleyip işgal ettikleri Ukrayna’yı özgürleştirdiklerini ileri sürdü.

BBC muhabirinin ardından salonda bir karmaşa yaşandı, “BBC’den sonra sözü Çin medyasına verelim” cümlesi duyuldu.

KREMLİN’DEN YAPTIRIM AÇIKLAMASI

Kremlin’den yapılan açıklamada ise, “Yaptırımlara karşı kendimizi korumak için ithalatı azalttık. Yaptırımlar problemler yaratabilirler, ancak bunlar çözülebilir şeyler olacaktır. İnsanlar, Rusya’nın kendi güvenliğini korumak için Ukrayna’da neden güç kullandıklarını anladıklarında ilişkiler normalleşecektir.” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.