DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Deprem sonrası iyileşme ve yeniden uyum yöntemleri 2 Mart’ta uzmanlar tarafından paylaşılacak
  • Günün Manşeti
  • Gündem
  • Deprem sonrası iyileşme ve yeniden uyum yöntemleri 2 Mart’ta uzmanlar tarafından paylaşılacak

Deprem sonrası iyileşme ve yeniden uyum yöntemleri 2 Mart’ta uzmanlar tarafından paylaşılacak

ABONE OL
Şubat 23, 2023 11:25
Deprem sonrası iyileşme ve yeniden uyum yöntemleri 2 Mart’ta uzmanlar tarafından paylaşılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sabri Ülker Vakfı’nın toplumu beslenme, gıda, sağlıklı yaşam konularında bilimsel veriye dayanarak bilinçlendirme hedefi doğrultusunda hayata geçirdiği Uluslararası Beslenme, Sağlık Okuryazarlığı ve Eğitim Konferansı bu yıl “Doğal Afetler Sonrası İyileşme ve Yeniden Uyum” konusunu ele alacak. Online olarak 2 Mart’ta düzenlenecek olan konferans herkes tarafından takip edilebilecek.

Sabri Ülker Vakfı tarafından üçüncüsü 2 Mart günü düzenlenecek olan Uluslararası Beslenme, Sağlık Okuryazarlığı ve Eğitim Konferansı, yaşanan deprem felaketi sonrasında insanların iyileşme ve travmalarla baş etme süreçleri hakkında uzman görüşlerine yer verecek.

Deprem sonrası yaraların sarılmasına destek olmak amacıyla “Eğitim, Sağlık ve Beslenmede Doğal Afetler Sonrası İyileşme ve Yeniden Uyum” temasını gündeme taşıyacak olan konferans online olarak düzenlenecek.

Alanında uzman akademisyenlerin, deprem gibi doğal afetler sonrasında toplumsal ve bireysel olarak yaşama yeniden uyumlanmanın yöntemlerini paylaşacakları konferansta; afet durumlarında beslenme, sağlıklı diyetler oluşturma, medyanın rolü, güvenli okullar ve eğitimin sürdürülebilirliği, ruh sağlığının korunması gibi konular tartışılacak.

Uzmanlardan deprem sonrası destek süreçleri

Online olarak düzenlenecek olan konferansın konuşmacıları arasında; Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Hünkar Korkmaz, Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Murat Baş, Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mustafa Öztürk, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Uygulamalı Psikoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ece Varlık Özsöy, California-Irvine Üniversitesi’nden Halk Sağlığı Programı DTEI Pedagoji Üyesi Dr. Georgia Halkia, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Sökülmez Kaya’nın yanı sıra, Arizona Üniversitesi Eğitim Teknolojisi Uygulamalı Bilgi İşlem Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Czerkawski yer alacak.

Ayrıca Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Arş. Gör. Ahmet Metin’in moderatörlüğünde gerçekleşecek “Afet durumlarında insan psikolojisi: Travmayı anlamak” panelinde; İstanbul Kent Üniversitesi Öğretim Üyesi Psikiyatr Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur ve Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Arş. Gör.   Eyüp Sabır Erbiçer katılımcı olacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.