DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21589580,23%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yazar Ayana Abıka Merak Edilenleri Cevapladı…

Yazar Ayana Abıka Merak Edilenleri Cevapladı…

ABONE OL
Mayıs 5, 2024 22:46
Yazar Ayana Abıka Merak Edilenleri Cevapladı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yazar Ayana Abıka Merak Edilenleri Cevapladı…

 

Soru  : Ayana hanım öncelikle kendinizden biraz bahseder misiniz?

Ben Ayana Abıka, Kahramanmaraş’ta doğdum. Türk Dili ve Edebiyatı alanından mezun olduktan sonra Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimi aldım. Aynı zamanda Terapötik Drama etwinning projesinde yer aldım. Bunun yanısıra grup olarak sergi faaliyetinde yer aldım. Görsel Sanatlar Çini İşlemeciliği alanında eğitim aldım. Çok yönlü kişiliğim, gözlem ve analiz yeteneğim, eserimde ince işlemeleri sağladı. Esasında yalnızca yazarlık yönümün vurgulanması ilgimi çekiyor. O yüzden de yapılan haber hoşuma gitmişti. Öğretmenlik yönümün de yansıtılması vesaire ilginç geliyor.

Soru  : Peki teşekkür ediyorum, “Aşkın Evreni” adlı kitabınızın içeriğinden bahsedebilir misiniz?

Âşkın Evreni, fantastik roman türündedir. Veli, deli ve dâhi üçgeninde âşkın evreni, beşerî boyuttan ilahi boyuta ele alınmaktadır. Başkahraman Aysu, hayatındaki hızlı değişimler ve olağanüstü durumlar sonucunda ruhsal sıçrama yaşamıştır. Hayata bakış açısındaki değişiklikle beraber bambaşka bir hayat yaşamaya başlamıştır. Eserde Aysu’nun yaşadığı âşk ve âşkın evreni anlatılmaktadır. Eser, postmodernizm akımının izlerini taşımaktadır.  Zamanda iç içe geçişler görülmektedir.

Soru : Peki teşekkürler, ilk kitabınız olmasına rağmen çok büyük bir ilgi topladınız ve kitabınızın ismini çok satanlar listesine yazdırmayı başardınız. Bu başarınızın sırrı nedir, yaşadığınız bu duyguyu tarif eder misiniz?

İlk eserinin beklediğim ilgiyi yakaladı. 360 derecelik bakış açısıyla yazılmış olması ve kapsayıcılığıyla okurların tamamını kucakladı. İçinde barındırdığı özel anlamlar derecelendirilmiştir. Güçlü kurgu, ilhamla ve aşkla yazılması da eseri parlatmaktadır. Yükselen bir değer olarak sunulmuştur. Çok mutluyum.

Soru : Anlıyorum, peki yeni bir kitap projeniz var mı?

Yeni bir kitap projem bulunmaktadır. Zaman zaman web sayfamda da yazın paylaşmaktayım. Eserlerinin kendi doğuş zamanları bulunmaktadır. İkinci eserim de demlenince yayımlanacaktır.

Soru  : Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Son olarak sizi okuyan, takip eden okurlarımıza söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Beni takip eden okurlarıma gönderdiğim ince mesajlar bulunmaktadır.

Bazen bir şaheser tek bir cümle için yazılır. Mesajlarımı aldıklarını düşünüyorum. Bana sorularını ve mesajlarını sosyal medya aracılığıyla iletmeye devam edebilirler. Ve farklı kanallardan paylaşımlarım artmaktadır. Takipte kalınız. Sevgilerimle…

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.