DOLAR 32,6234 0.2%
EURO 34,9857 0.4%
ALTIN 2.440,020,07
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul’da Gözaltına Alınan Evren Barış Yavuz Tutuklandı

İstanbul’da Gözaltına Alınan Evren Barış Yavuz Tutuklandı

ABONE OL
Nisan 13, 2024 22:03
İstanbul’da Gözaltına Alınan Evren Barış Yavuz Tutuklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da Soruşturma Sonucu Tutuklandı

Sosyal medyada tartışmalara neden olan bir yazı sebebiyle başlatılan soruşturma kapsamında Evren Barış Yavuz gözaltına alındı ve tutuklandı.

Olayın Detayları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma çerçevesinde, söz konusu yazıyı kaleme aldığı iddia edilen Yavuz hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri talimat doğrultusunda Yavuz’u gözaltına aldı.

Şüphelinin, söz konusu yazıyı 1 Ocak 2024’te Galata Köprüsü’nde çekilen bir görselle alıntılayıp paylaştığı belirlendi. Yapılan sorgulamada Yavuz’un, “terör örgütü propagandası, hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarından kaydı olduğu ortaya çıktı.

Yargılama Süreci

Evren Barış Yavuz, savcılıktaki ifadesinin ardından “yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, delillerin karartılma şüphesi ve kuvvetli suç şüphesinin varlığı gerekçesiyle Yavuz’un tutuklanmasına karar verdi.

Yaşananlar ve Gerçekler

Yavuz, AKP’nin Filistin mitingine ilişkin bir paylaşım yapmış, ardından yaşananlar neticesinde yazıyı kendisinin kaleme almadığını iddia edip, paylaşımındaki fotoğraf seçimini ‘talihsizlik’ olarak nitelemişti.

Soruşturma devam ederken Yavuz ve yazıyı yayınlayanlar hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile “suç işlemeye tahrik” suçlarından işlem yapılacağı belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.