DOLAR 32,4034 -0.11%
EURO 34,7916 0.12%
ALTIN 2.432,22-0,25
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kocaeli Üniversitesi Ev Sahipliğinde Marmara Kariyer Fuarı Başladı

Kocaeli Üniversitesi Ev Sahipliğinde Marmara Kariyer Fuarı Başladı

ABONE OL
Şubat 26, 2024 17:06
Kocaeli Üniversitesi Ev Sahipliğinde Marmara Kariyer Fuarı Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın Moderatörlüğünde İlginç Söyleşi Gerçekleşti

Kocaeli Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Marmara Kariyer Fuarı (MARMARAKAF), 15 üniversitenin paydaşlığında gerçekleşiyor. Fuar, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile hayata geçirildi ve 2 gün sürecek.

Fuarda düzenlenen söyleşi takvimi kapsamında tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay moderatörlüğünde ‘İnsan Geleceğini Nasıl Kurar?’ başlıklı ilgi çekici bir söyleşi gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Ortaylı’nın Eğitim Sistemine İlişkin Çarpıcı Açıklamaları

  • Adaletsizlik Eleştirisi: Prof. Dr. Ortaylı, eğitim sistemini eleştirirken, gençlerin üniversite seçme sürecinde adaletsizlik yaşandığını vurgulayarak, bu konuda ağır cezaların uygulanması gerektiğini ifade etti.
  • Eğitimde Değer Kaybı: Ortaylı, eğitim sistemimizin FETÖ ile birlikte dejenere olduğunu belirtirken, suçluların tespit edilip cezalandırılması gerektiğini savundu.
  • Gençlerin Belirsizlikleri: Türkiye’de gençlerin 20 yaşına yaklaşırken hala ne okumak istediklerini bilemediğine dikkat çeken Ortaylı, bunun sebebini genel kültür eksikliğine bağladı.

Eğitimde Hiyerarşi ve Meslek Çeşitliliği Gerekliliği

  • Tarihi Örnekler: Türkiye’de eğitim sisteminin tarihine değinen Ortaylı, 1920’lerin ve 30’ların yetiştirdiği insanlarla geçmişte nasıl başarılı olduğumuza dikkat çekti.
  • Haberleşme ve Meslekler: Herkesin aynı mesleği yapamayacağını, eğitimde farklı alanlara yönelerek ülke ekonomisine katkı sağlamanın önemine vurgu yaptı.
  • Hiyerarşik yapı: Eğitimde bir hiyerarşinin olması gerektiğini belirten Ortaylı, herkesin aynı seviyede olamayacağını, farklı meslek dallarının eşit derecede önemli olduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.