DOLAR 32,2262 -0.18%
EURO 34,7986 -0.1%
ALTIN 2.428,460,16
BITCOIN %
İstanbul
12°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin Spor Tarihinde Doğru Bilgiler İçin Çabalayan Fethi Aytuna
  • Günün Manşeti
  • Spor
  • Türkiye’nin Spor Tarihinde Doğru Bilgiler İçin Çabalayan Fethi Aytuna

Türkiye’nin Spor Tarihinde Doğru Bilgiler İçin Çabalayan Fethi Aytuna

ABONE OL
Aralık 30, 2023 20:12
Türkiye’nin Spor Tarihinde Doğru Bilgiler İçin Çabalayan Fethi Aytuna
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir Blok Kurarak Yanlış Bilgilere Dur Diyebilmek

Çeşitli televizyon belgesellerinde editörlük yapan Fethi Aytuna, araştırmaları sırasında internet üzerinde yanlış veya eksik bilgilerin yayıldığını fark etti. Bu duruma “dur” diyebilmek için bir internet bloğu kurarak, sporcular ve spor olayları hakkında gerçek bilgileri paylaşmaya başladı.

Birçok Sporcuyla Yapılan Röportajlar

Aytuna, futbol ve diğer spor branşlarında başarılarıyla tanınan sporcuların portrelerini aktarıyor ve yaşamını yitiren sporcuların yakınlarıyla röportajlar yapıyor. Bloğunda yayınladığı 200’ü aşkın röportaj, spor tarihine ışık tutuyor. Örneğin, “Taçsız kral” Metin Oktay, Süper Lig’in ilk golünü atan İzmirsporlu Özcan Altuğ ve Göztepe’nin stadına ismi verilen Gürsel Aksel gibi isimlerin yakınlarıyla yaptığı görüşmeleri ve bulduğu bilgileri paylaşıyor. Ayrıca, vefatından önce konuştuğu Turgay Şeren, hakemler Hilmi Ok ve Doğan Babacan ile yaptığı röportajları da bloğunda yer veriyor.

Doğru Bilgilerin Önemi

Aytuna, Türkiye’nin spor tarihinin istenen düzeyde olmadığını belirtiyor. Tarihi belgelerde adı yer almayan sporcular ve spor olaylarıyla ilgili yanlış bilgilerin de önemli bir sorun olduğunu vurguluyor. Bu nedenle, hayatta olan sporcularla ve spor insanlarıyla görüşerek gerçek bilgilere ulaşmayı hedefliyor.

Blok Adının Anlamı

Aytuna’nın bloğunun adı “dinyakos.com”. Bu isim, Türk futbol tarihinde kramponlarıyla ünlü olan Dinyakos ustadan geliyor. Aytuna, 1940’lı yıllardan itibaren İstanbul Tarlabaşı’nda faaliyet gösteren bu ustaya ait ayakkabıların popüler olduğunu ve hatta futbolcuların Ankara ve İzmir’e geldiklerinde sipariş vermek için dükkanına gittiklerini anlatıyor. “Dinyakos”un adeta bir marka haline geldiğini belirten Aytuna, bloğunu kurarken bu geçmişi hatırlatan bir isim seçtiğini söylüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.