Yapay zeka teknolojisi, metin, görsel ve ses içerikleri üretirken öğrencilerden müzisyenlere, senaristlerden yazılımcılara kadar birçok kişinin yararlandığı bir araç haline geldi. Bu uygulamalar, ses ya da metin yoluyla birçok sorunun cevabını almayı sağlarken geniş veri kaynaklarından faydalanarak içerik üretimine katkıda bulunuyor.
Dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, yapay zeka alanında çalışmalar yürütüyor. OpenAI’nin ChatGPT, Meta’nın LLaMa, X’in Grok, Google’ın Gemini ve Microsoft’un Copilot gibi uygulamalar, kullanıcıları için asistan rolü oynuyor. Bu uygulamalar sayesinde öğrenciler güncel bilgilere erişebilirken öğretmenler sınav sorularını hazırlayabiliyor.
Yapay zeka modelleri, hikaye ve şarkı sözü yazma, resim çizme, video üretme gibi alanlarda kullanıcıların isteklerine yanıt veriyor. Özellikle görsel içerik üretiminde DALL-E, Midjourney ve Adobe Firefly gibi modeller, kullanıcıların zihinlerindeki istemlere görsel içeriklerle karşılık veriyor.
Yapay zeka, insan seslerini kopyalayarak yeni şarkılar oluşturabiliyor. Ayrıca vefat etmiş sanatçıların seslerini eğitip onlarla düet yapma imkanı da sunuyor. Microsoft’un VASA-1 modeli ise portre fotoğraflarına eklenen sesle dudak hareketlerini ve duyguları gerçekçi videolara dönüştürüyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.