DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21641750,11%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elon Musk, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei’yi Övdü

Elon Musk, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei’yi Övdü

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 14:14
Elon Musk, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei’yi Övdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elon Musk ve Javier Milei Arjantin’de Buluştu

Tesla ve sosyal medya platformu X’in sahibi Elon Musk, Arjantin’in aşırı sağcı Devlet Başkanı Javier Milei ile ikinci kez buluştu. Los Angeles’taki yatırımcılar toplantısında bir araya gelen ikili, samimi bir görüşme gerçekleştirdi. Musk ve Milei, bir saat boyunca uzun uzun sohbet etti ve kameralara gülerek poz verdiler.

Musk’tan Övgü Dolu Not

Elon Musk, Milei ile çektirdiği bir fotoğrafı “Harika bir toplantı. Arjantin’e yatırımı öneriyorum” notuyla sosyal medyada paylaştı. Arjantin lideri ile Musk’ın, ülkesindeki teknoloji ve madencilik alanındaki fırsatları ele aldığı belirtildi.

Arjantin’in Potansiyeli

Javier Milei, Milken Enstitüsü’nün düzenlediği yatırım toplantısında yaptığı konuşmada, “Arjantin’in Batı’nın yeni Mekke’si olacak koşullara sahip olduğuna inanıyorum” dedi. Milei’nin, sosyal harcamaları kısarak uyguladığı şok terapisi ülkede tartışma yaratıyor.

Gelecek İçin Planlar

Geçen ay Teksas’taki Tesla fabrikasında bir araya gelen Musk ve Milei, kişisel ve ideolojik benzerlikleri nedeniyle iyi anlaştıklarını belirtmişlerdi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Elon Musk’ı Türkiye’ye yatırım yapmaya davet ettiği biliniyor. Tesla’nın yeni fabrikası için hangi ülkeyi seçeceği ise henüz netlik kazanmadı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r