DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21655950,56%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yapay Zeka Uzmanlarından Uyarı: Çocuklar 6 Yaşına Kadar Yapay Zeka Eğitimi Almalı

Yapay Zeka Uzmanlarından Uyarı: Çocuklar 6 Yaşına Kadar Yapay Zeka Eğitimi Almalı

ABONE OL
Mayıs 6, 2024 14:15
Yapay Zeka Uzmanlarından Uyarı: Çocuklar 6 Yaşına Kadar Yapay Zeka Eğitimi Almalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzmanlar, Yapay Zekanın İstihdama Etkilerini Değerlendiriyor

Tahminlere göre hızla yaygınlaşan yapay zeka teknolojisi, yakın gelecekte birçok işi ele geçirecek. Yapay zekanın istihdama etkileri tartışılmaya devam ederken, uzmanlar gelecekte bugün var olmayan işleri yapacak olan çocuklara dikkat çekiyor. Şirketlere yapay zeka hizmeti veren Tomoro AI’nin Direktörü Ed Broussard, çocukların geleceğe hazırlanması için yapay zeka eğitimine erken yaşta başlamaları gerektiğini belirtiyor.

Çocuklara “İnternetsiz Düşünme” Yeteneği Kazandırmak Önemli

Ed Broussard, yapay zeka çağındaki genç nüfusun geliştirmesi gereken yetenekleri sıralıyor. Çocukların, soru sormayı ve oyun oynamayı ChatGPT gibi sohbet robotlarıyla keşfetmelerinin önemine vurgu yaparken, “internetsiz ve bağımsız düşünme” becerisinin gelecekte değer kazanacağını belirtiyor. Gençlerin bugün mevcut olmayan işlere odaklanarak kendilerini bu alanlarda geliştirmeleri gerektiğini söyleyen Broussard, eğitim sisteminin yapay zeka teknolojileriyle uyumlu hale getirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Yeni Yetenekler ve Düşünme Biçimleri İş Hayatında Öne Çıkacak

Broussard, iş hayatında iletişim, problem çözme, fikir geliştirme ve yaratıcılık gibi yeteneklerin önem kazanacağını belirtiyor. İnternetin bilgiye erişimi kolaylaştırmasıyla yapay zekanın daha karmaşık görevleri üstleneceğini vurgulayan uzman, çocukların sadece bilgi almakla kalmayıp nasıl düşüneceklerini de öğrenmeleri gerektiğini ifade ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r