DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İlk İnsanların Dil Evrimi Hakkında Yeni Araştırma

İlk İnsanların Dil Evrimi Hakkında Yeni Araştırma

ABONE OL
Mart 20, 2024 14:05
İlk İnsanların Dil Evrimi Hakkında Yeni Araştırma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Steven Mithen’in Analizi

İngiliz arkeolog Steven Mithen’in yaptığı analize göre, ilk insanların ilkel dilini yaklaşık 1,6 milyon yıl önce, doğu veya güney Afrika’da geliştirdiği öne sürülüyor.

Dr. Mithen’in Görüşleri

Reading Üniversitesi’nde erken tarih öncesi profesörü Dr. Mithen, insanlığın konuşma yeteneğinin evrimsel süreçte önemli bir rol oynadığını belirterek, dilin en erken biçimlerinin ortaya çıkışının tarihlenmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Yeni Araştırmanın Sonuçları

Mithen’in son araştırması, ilkel insan dilinin 200 bin yıl önce değil, en az sekiz kat daha eski, yani yaklaşık 1,6 milyon yıl önce ortaya çıktığını iddia ediyor. Bu analiz, arkeolojik, paleo-anatomik, genetik, nörolojik ve dilsel kanıtları detaylı bir şekilde inceleyerek ortaya çıkarıldı.

İnsan Beyninin Evrimi

İnsan beyninin büyüklüğünün MÖ 2 milyondan sonra özellikle hızlı bir şekilde arttığı belirtiliyor. Bu büyüme sürecinde, beynin iç yapısının yeniden düzenlendiği ve dil üretimi ile ilişkili olan ön lob alanının gelişiminin yaşandığı ifade ediliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.