DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürü, Türkiye’nin Maden Kaynaklarını Ortaya Çıkaracak Projeler Hazırladıklarını Söyledi
  • Günün Manşeti
  • Ekonomi
  • Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürü, Türkiye’nin Maden Kaynaklarını Ortaya Çıkaracak Projeler Hazırladıklarını Söyledi

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürü, Türkiye’nin Maden Kaynaklarını Ortaya Çıkaracak Projeler Hazırladıklarını Söyledi

ABONE OL
Şubat 4, 2024 12:39
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürü, Türkiye’nin Maden Kaynaklarını Ortaya Çıkaracak Projeler Hazırladıklarını Söyledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MTA Genel Müdürü Vedat Yanık, Türkiye’nin maden kaynaklarını ortaya çıkarmak ve madenciliğe altyapı verileri üretmek üzere projeler hazırladıklarını ifade etti.

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Vedat Yanık, Türkiye’nin maden kaynaklarını ortaya çıkarmak ve madenciliğe altyapı verileri üretmek üzere projeler hazırladıklarını ifade etti. Yanık, “Bu yıl ilk olarak Sinop-Boyabat Metalik Maden Aramaları ve Muş Kömür Aramaları projelerini bitirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Yürütülen “Jeokimya Araştırmaları” Projesi de Bu Yıl Tamamlanacak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yürüttükleri “Jeokimya Araştırmaları” projesini de bu yıl sonuçlandırmayı planladıklarını aktaran Yanık, “Bu kapsamda alanında uzman mühendislerimiz arazi çalışmaları gerçekleştirerek, toprak ve derelerden örnekler almayı planladı ve bu çalışmaların büyük kısmını tamamladı.” değerlendirmesinde bulundu.

Maden ve Jeotermal Kaynak Arama Projelerine 1,2 Milyar Liralık Kaynak Ayrıldı

Yanık, 2024 Yılı Yatırım Programı’nda MTA’ya Maden ve Jeotermal Kaynak Arama ve Araştırmaları Projesi kapsamında doğrudan arama projelerine 1 milyar 245 milyon 980 bin lira ayrıldığını belirtti. Çatı proje kapsamında bu yıl için 12 farklı alt projenin bulunduğuna dikkati çeken Yanık, Türkiye genelinde maden arama çalışmalarının dünya standartlarındaki analiz laboratuvarlarının desteğiyle gerçekleştirileceğini aktardı.

MTA için Yılın Projesi “Türkiye Metalojeni Haritası”

Yanık, MTA’nın “Yılın Projesi” olarak nitelendirebileceği çalışmanın ise Türkiye Metalojeni Haritası olduğunu vurguladı. Bu proje kapsamında, Türkiye’de bilinen tüm maden yataklarının güncel teknolojiler ve coğrafi bilgi sistemleri yardımıyla dijital ortama aktarılmasının amaçlandığını anlatan Yanık, bu sayede jeolojik ve jeodinamik özellikleri açısından Türkiye’nin maden yataklarının tek bir harita üzerinde gösterilebilmesinin mümkün hale geleceğini söyledi.

Yanık, yüzeyde maden yatağı tespitinin neredeyse imkansız hale geldiğini, söz konusu haritanın gömülü yatakların ortaya çıkarılmasında ve derinde bulunan yatakların keşfinde ciddi bir altyapı verisi sunacağını ifade etti. “Sonuç olarak da bu haritanın gerek ekonomik açıdan ve gerekse zaman yönetimi açısından ülkemizdeki madencilik faaliyetlerine büyük bir katkı sunması bekleniyor.” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.