DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova, Belçika Başbakanı De Croo’nun Açıklamalarına Yanıt Verdi
  • Günün Manşeti
  • Dünya
  • Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova, Belçika Başbakanı De Croo’nun Açıklamalarına Yanıt Verdi

Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova, Belçika Başbakanı De Croo’nun Açıklamalarına Yanıt Verdi

ABONE OL
Mart 6, 2024 19:04
Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova, Belçika Başbakanı De Croo’nun Açıklamalarına Yanıt Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zaharova, Diplomatların Sınır Dışı Edilmesi İddialarını Yanıtladı

Rusya Dışişleri Sözcüsü Maria Zaharova, Belçika Başbakanı Alexander De Croo’nun Rus diplomatların sınır dışı edilmesi iddialarına cevap verdi. Zaharova, De Croo’nun açıklamalarının “mütevazı” olduğunu belirterek, aslında yüzlerce Rus diplomatın bu durumdan etkilendiğini açıkladı. Zaharova, diplomatların sürekli olarak karşılıklı olarak sınır dışı edilmesi ve vize sorunları yaşandığını ifade etti.

Ukrayna’ya Yardım İddialarına Cevap

Belçika Başbakanı Alexander De Croo’nun, Rusya’nın Belçika’daki dondurulmuş varlıklarından Ukrayna’ya yardım sağlandığı iddialarına da cevap veren Zaharova, konuya ilişkin gerekli açıklamayı yapacaklarını belirtti.

AKPM’deki İslamofobi Eleştirisi

Zaharova, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde (AKPM) yaşanan İslamofobi ve çifte standart eleştirilerini gündeme getirdi. Batı’nın AKPM’yi siyasi bir platforma dönüştürdüğünü, farklı dinlere yönelik hoşgörüsüzlüğün arttığını belirten Zaharova, Hristiyan ve İslam toplulukları arasında yaşanan ayrımcılığı eleştirdi. Zaharova, AKPM’deki İslamofobinin eşi benzeri görülmemiş bir boyuta ulaştığını vurgulayarak, Batı’nın kurumsal krize neden olan faaliyetlerini eleştirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.