DOLAR 32,5509 0.31%
EURO 34,9436 0.35%
ALTIN 2.440,680,10
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

48 Yaşındaki Nihal Gültekin, Gözündeki Görme Kaybını 13 Yıl Sonra Geri Kazandı

48 Yaşındaki Nihal Gültekin, Gözündeki Görme Kaybını 13 Yıl Sonra Geri Kazandı

ABONE OL
Mart 24, 2024 18:06
48 Yaşındaki Nihal Gültekin, Gözündeki Görme Kaybını 13 Yıl Sonra Geri Kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çanakkale’de Yaşayan Nihal Gültekin’in Hikayesi

Çanakkale’de ikamet eden ve 48 yaşında sağ gözünde görme kaybı yaşayan Nihal Gültekin, görme yetisini kaybeden gözünün yeniden ışığa kavuşması için tedavi görmeye başladı. Göz içi uygulamaların sonuçsuz kalması üzerine çevre illerdeki hastanelerde de çare arayan Gültekin, tavsiye üzerine İstanbul Biruni Üniversite Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’ne başvurdu.

Uzman Doktorun Başarılı Ameliyatı

Biruni Üniversite Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Giray Ersöz’ün başarılı ameliyatıyla 13 yıl aradan sonra yeniden görmeye başlayan Gültekin’in sağ gözünde uzun yıllardır görme kaybı yaşandığı belirlendi. Ersöz, hastanın göz arkasında kanama ve retinadaki zarlar nedeniyle görme kaybı yaşadığını açıkladı.

Ameliyat Sonrası Durum

Ersöz, gerçekleştirilen retina ve katarakt ameliyatı sonrasında hastanın görme yetisinin yüzde 20’ye yükseldiğini ve artık günlük yaşamında tüm işlerini yapabilecek seviyede olduğunu belirtti. Ersöz ayrıca, geçmişte yapılan ameliyatın daha erken gerçekleştirilmesinin hastaya daha fazla fayda sağlayabileceğini vurguladı.

Nihal Gültekin’in Duyguları

Nihal Gültekin, tedavi süreci boyunca yaşadığı zorlukları anlatarak, şu anda doktoru ve hastane çalışanlarına minnettar olduğunu ifade etti. Gültekin, artık düşme riski yaşamadığını, dengesinin düzeldiğini ve günlük aktivitelerini rahatlıkla gerçekleştirebildiğini dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.