DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20436875,99%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Barselona Limanı’nda Skandal: Schengen Vizesiz Bolivya Vatandaşları

Barselona Limanı’nda Skandal: Schengen Vizesiz Bolivya Vatandaşları

ABONE OL
Nisan 3, 2024 19:04
Barselona Limanı’nda Skandal: Schengen Vizesiz Bolivya Vatandaşları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Barselona Limanı’nda Schengen Vizesiz Bolivya Vatandaşlarının Durumu

İspanyol haber ajansı EFE’nin aktardığı habere göre, “MSC Armonia” adlı kruvaziyerde seyahat eden 69 Bolivya vatandaşı, gemiye Brezilya’dan binerek Barselona’ya gitmek üzere bilet aldı. Ancak bu vatandaşlar, Avrupa’daki bazı ülkeleri kapsayan serbest dolaşım hakkı olan Schengen vizesine sahip olmadıkları için karaya çıkamadılar.

Çözüm Arayışları Devam Ediyor

Bolivya hükümeti, vatandaşlarının Schengen vizesi olmadığı için Avrupa limanlarında sorun yaşadığını belirtirken, Madrid Büyükelçiliği aracılığıyla İspanyol makamlarıyla iletişime geçildiği ve sorunun çözümü için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Pasaportlar Sahte Çıktı

Polis kaynakları ise Bolivyalıların pasaportlarında bulunan vizelerin sahte olduğunu belirterek, gemideki yetkililerin konu hakkında bilgi sahibi olup olmadığını araştırıyor. Bunun yanı sıra, gemideki Bolivya vatandaşlarının Barselona Limanı’na gelen İspanya’da yaşayan akraba ve arkadaşları da dikkat çekti.

AB ve Bolivya Arasındaki Vize Görüşmeleri

Bolivya vatandaşları, geçmişte AB ülkelerine kısa süreli ziyaretlerinde vizesiz giriş yapabiliyordu. Ancak 2007’de bu uygulama kaldırıldı. Bolivya hükümeti ile AB arasında 2015 yılında başlayan vize zorunluluğunun kaldırılması görüşmelerinde henüz bir sonuca varılamadı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.