DOLAR 32,3401 0.17%
EURO 35,2192 0.06%
ALTIN 2.246,350,14
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bitcoin, altı ayın zirvesini aşmaya çalışıyor

Bitcoin, altı ayın zirvesini aşmaya çalışıyor

ABONE OL
Şubat 20, 2023 10:38
Bitcoin, altı ayın zirvesini aşmaya çalışıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Kripto paralarda boğaların baskın geldiği günlerden geçiyoruz. Yeni haftada piyasanın toplam değeri 1.120 trilyon dolar düzeyinde ve artış devam ediyor. Lider kripto para birimi de altı ayın zirvesini zorluyor.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, haftanın ilk gününde kripto para piyasasını değerlendirdi.

 

Geçtiğimiz hafta içi 25.000$ seviyelerini aşan ve 2022 ağustos ayından bu yana en yüksek seviyeye yükselen Bitcoin, hafta sonu bu seviyeyi tekrar aşmaya çalıştı. Son dönemde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu olan SEC’in Kraken ve Binance borsalarına soruşturma açarak devreye girmesi Bitcoin’in yükseliş hareketi bir miktar güç kaybetmişti. Ancak daha sonra gelebilecek cezaların miktarları düşük olabileceği haberleri ile kripto paralarda tekrar yükseliş görüldü. Yeni haftaya 24.300$ seviyelerinde başlayan Bitcoin, sabah saatlerinde 24.500$ bölgesinden alıcı buluyor. Ethereum ise 1.700$’ın hemen altında işlem görüyor.

Bitcoin dominasyonunun bir miktar gevşemesiyle birlikte altcoinlerde de alıcılı bir seyir görünüyor. Genel olarak olumlu bir havanın hâkim olduğu kripto para piyasasında boğaların baskın geldiği günlerden geçiyoruz. Bitcoin’in kasım ayında görmüş olduğu dip seviyeden %60 prim yapması ise dikkat çekiyor. Yeni haftada kripto para piyasasının toplam piyasa değeri ise 1.120 trilyon dolar düzeylerinde ve artış trendini sürdürüyor. Günlük hacimlerde ise yükselişe bağlı olarak 60 milyar doların üzerinde bir seyir söz konusu.

Küresel piyasalarda ise ABD’de hem üretici hem de tüketici fiyat endeksinin ocak ayında beklenenden yüksek gelmesi sonrası şahin beklentiler güç kazanmaya başladı. ABD Merkez Bankası FED’in yayınlayacağı tutanaklar bu hafta piyasanın radarında olacak. Enflasyon görünümüne ilişkin gelebilecek mesajlar ile önümüzdeki toplantılara ilişkin alınabilecek ipuçları takip edilecek.

Yurt içinde ise TCMB’nin faiz kararı alınacak. Son toplantıda faizleri sabit tutan ancak toplantı notunda önümüzdeki toplantılarda düşürme trendini devam ettirebileceğini belirten merkez bankasının, bu haftaki toplantıda faizi %8’e çekmesi bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.